Ватерполисти Бечеја победили на старту нове сезоне

Резутатски гледано, а то и јесте најважније, ватерполисти Бечеја су успешно стартовали у новој сезони Прве А лиге Србије.
Vaterpolo Beccej
Фото: Dnevnik.rs

Победили су у Суботици Спартак Прозивку резултатом 11:9 (2:3, 4:4, 2:2, 3:0) и сад с додатним оптимизмом очекују суботњу пемијеру крај Тисе, против старог ривала, екипе Београда.

- У Суботици је била, баш као што смо и очекивали, психолошки тешка утакмица за нас. Ушли смо у сусрет нервозно, правили бројне грешке у игри, промашивали, али смо смогли снаге да се подигнемо у последњој четвртини. Када смо први пут повели, био је то знак да ћемо се вратити с читавим пленом кућама. Очито да нам предстоји још много рада да све поставимо на своје место. Али, три бода су врло битна да мирније уђемо у наредну утакмицу - рекао је тренер Бечејаца Горан Крстоношић.

Ваља имати на уму да је овогодишњи састав Бечеја доста реновиран у односу на онај из минуле сезоне, па је потребно време да се све линије уиграју. Стигла су двојица Руса, голман Александар Мурашов и играч Сергеј Шашин, реактивирали су се голман Жолт Бушић и искусни Зоран Перић, а из млађих категорија су прекомадовани међу сениоре Урош Ковачев и Алекса Пантић.

У Суботици је капицу Бечеја носио следећи састав: Мурашов, Велимиров, Чавић 2, Ћурчин, Катић 1, Месарош 2, Пантић, Перић 1, Ковачев, Јовић, Шашин 2, Коровљев, Бушић, Крстоношић 3.       

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести