Ватерполисти Бечеја поново у игри за пласман у српску елиту

После суботњег пораза (11:17) од Земунаца изгледало је да су ватерполистима Бечеја потонуле све лађе и да ће шансу за повратак у елиту чекати наредне сезоне.
zoran popov becej vat
Фото: Зоран Попов, фото: Дневник (В. Јнаков)

Међутим, у недељу је Бањица изненадила Београд (13:11) и како су само три бода разлике остала, у преостала три кола све је могуће. Наравно, под условом да момци са Тисе превазиђу неке слабости и забележе победоносни хет-трик против Београда и Бањице у својој води и ТАШ-а у Београду. До сада су и други играли за њих, а сада они сами морају ако желе до трећег места које им омогућава продужетак такмичарске сезоне у Суперлиги.

Некако у сенци првенствених утакмица, одржана је Изборна скупштина клуба и за председника, 32. у клупској историји дугој непуних седам деценија, изабран је угледни привредник и спортски радник Зоран Попов.

„Почаствован сам избором за првог клупског опетаривца. Желео бих да изразим задовољство затеченим стањем у клубу и да се захвалим свим мојим претходницима на доприносу да клуб истрајава, у једном моменту достигне звездане тренутке, потом опстане и сада уђе у мирне воде. Циљ нам је да повратимо елитни статус, где смо непрекидно провели готово две деценије. Ако не ове, онда наредне године кад клуб обележава вредан јубилеј - седам деценија постојања и успешног рада. Још већи изазов нам је рад са младима, јер желимо да створимо здраву базу из које ће временом испливати нове клупске легенде. Захваљујући миксу успешних привредника и спортских радника у клупском руководству, циљ нам је да обезбедимо стабилно финансијско пословање и допринесемо да Бечеј врати епитет град спорта. Пар година уназад добро се ради са млађим категоријама, те у наредном периоду очекујемо да убирамо плодове таквог рада“, рекао нам је нови председник ПВК Бечеј Зоран Попов.  

Тако је Горан Крстоношић растерећен обавеза, пошто је досада био председник и тренер. Сада ће моћи више да се посвети стручном раду. 

„Тачно знамо где смо и шта нам је чинити. Земун и Стари град су у овом тренутку квалитетнији и објективно је што смо од њих изгубили. Нисмо за врх, али ни за дно. Место нам је у средини. Прилика је да се докопамо елите, јер ће у трећепласирани аванзовати. Ништа не калкулишемо. Идемо утакмицу по утакмицу, са жељом да пружимо максимум у води, па шта буде“, трезвено размишља шеф стручног штаба Горан Крстоношић.

Први и прави изазов је у суботу, када у госте стиже Београд. Није на одмет подсетити да су Београђани у првом делу првенствене трке победили резултатом 13:8, што може да буде кључно у коначном свођењу биланса. Кад је та утакмица у питању, ваља подсетити да су је Томићевић и другови добро отворили и после прве четвртине било је 5:1 у њихову корист, а онда су другу изгубили са 0:5!? У трећој је било егал (2:2), а у последњој су дотакли дно (1:5). Сад је прилика за реванш и продужетак наде.      

В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести