Ватерполисти Новог Београда у финалу Купа Србије

БЕОГРАД: Ватерполисти Новог Београда пласирали су у финале Купа Србије пошто су вечерас у полуфиналу победили Партизан 8:5 (4:1, 1:2, 2:1, 1:1). на базену "Милан Гале Мушкатировић".
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

Био је ово трећи дуел Новог Београда и Партизана ове сезоне и сва три пута успешнији су били Новобеограђани.

Силовито је почео тим Владимира Вујасиновића и головима Страхиње Рашовића, Драшка Гогова, Душана Мандића и Ангелоса Влахопулоса повео са 4:0.

Ипак, изабраници Милоша Королије успели су да се врате резултатски у меч и приђу на 4:3, али је још једном одлична одбрана Новобеограђана била кључна.

Блистао је у трећој четвртини голман Новог Београда Гојко Пијетловић, који је одбранио петерац и тиме практично покренуо екипу у наставку.

Поново су Гогов, Влахопулос и Виктор Рашовић донели четири гола предности, па је Нови Београд мирно привео дуел крају.

Најефикаснији у победничком тиму био је Драшко Гогов са три постигнута гола, Ангелос Влахопулос је два пута затресао мрежу ривала, а по једном су погађали Страхиња и Виктор Рашовић и Душан Мандић.

У екипи Партизана најбољи је Филип Радојевић постигао два гола.

У борби за трофеј екипа Владимира Вујасиновића играће против бољег из дуела Раднички Крагујевац - Црвена звезда, који је на програму од 19 сати.

Финале је у мушкој конкуренцији игра се сутра од 19 сати, док ће се од 16.30 сати у ватерполисткиње Војводине и Црвена звезде борити за трофеј у женској конкуренцији.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести