Ватерполисти Партизана одбранили трофеј у Купу Србије

Ватерполисти Партизана одбранили су трофеј у Купу Србије, пошто су у финалу завршног турнира у Бечеју савладали Шабац 6:5.
partizan, vss ivica veselinov
Фото: Ватерполо савез Србије (Ивица Веселинов)

Црно-бели су тако трећи пут у низу, а 26. пут у клупској историји тријумфовали у овом такмичењу.

Финални сусрет био је узбудљив до краја, а екипа Стефана Ћирића решила га је у последњој четвртини. Партизан је повео са 1:0, па 2:1, али су Шапчани изједначили на 2:2, да би Марковић почетком треће деонице довео Шапчане и до вођства од 3:2. Убрзо је Лукић изједначио на 3:3. На три минута пре краја овог периода игре Лазић је поново донео предност црно-белима, а Јнаковић је увећао вођство на 5:3. Марковић је вратио Шабац на „минус један“ на 4,35 минута пре краја. Радановић је одвео Партизан на 6:4, да би 19 секунди пре краја утакмице одлични Марковић голом поставио коначан резултат.

За најбољег играча финалног турнира изабран је играч Партизана Ђорђе Лазић, а за голмана његов саиграч Димитрије Ристичевић.
Комплетан приход од продаје улазница на утакмицама финалног турнира Купа Србије отићи ће у фонд за лечење бивше репрезентативке и судије Настасје Недимовић, која је рођена и каријеру почела у Бечеју.

Г. М.

Партизан – Шабац 6:5 (1:0, 1:2, 2:1, 2:2) 

БЕЧЕЈ: Базен СЦ “Ђорђе Баџа Предин”. Гледалаца: 800 Судије: Раковић и Путниковић (обојица Београд). Играч више: Партизан 9 (3). Шабац 11 (3). Два играча више: Шабац 2 (1). 

ПАРТИЗАН: Ристичевић (11 одбрана), Касум, Ф. Јанковић 1, Лукић 1, Лазић 1, Томић 1, М. Јанковић, Андрејевић, Манојловић, Радановић, Радоњић, Аксентијевић, Белопавловић, Вучинић.

Шабац: Алексић (10 одбрана), Ераковић, Марковић 4, Репановић, Будурин, Велкић, Цар, Шушијашвили, Тркуља, Тенжера, Петровски 1, Цветковић, Поповић, Месхи. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести