Савић: Утакмице на Медитеранским играма су нам једина провера за ЕП

Ватерполо репрезентација Србије вечерас (понедељак) путује у Тарагону, где се играју Медитеранске игре.
srbija, vss
Фото: VSS/UNIQA

Српски ватерполисти од 27. јуна до 1. јула учествују на Медитеранским играма у Шпанији, а ово такмичење ће бити генерална проба за Европски шампионат, који почиње 14. јула у Барселони. Селектор Дејан Савић води најјачи састав, али ће Андрију Прлаиновића, који се још увек опоравља од повреде, заменити Страхиња Рашовић. Србија је у групи са Португалијом, Француском и Црном Гором, док су у другој Шпанија, Грчка, Италија и Турска. После групне фазе играју се мечеви за пласман.

Репрезентација Србије је освојила злато на Медитеранским играма у Пескари 2009. године, док је пре пет година у Мерсину подмлађена селекција остала без медаље.

Опоравак Прлаиновића иде како треба, тренираће у Београду и почетком јула ће се прикључити екипи, која ће тренирати са Американцима. У Барселону се путује 11. јула, два дана ће се тренирати са домаћом Шпанијом, а први дуел на Европском првенству игра се 16. јула, када ће противник бити Румунија.

„Утакмице на Медитеранским играма су нам једине провере за Европско првенство у Барселони. Од четири утакмице две ће бити јаке, са Црном Гором у групи и касније са противником у дуелу за медаљу. За сада све иде по плану тако да проблема нема“, рекао је селектор Дејан Савић за сајт ВСС.

Капитен Филип Филиповић је додао:

„Имамо злато из 2009. тако да немамо императив освајања. Увек ипак идемо на што бољи резултат. Сада је битно да видимо где смо у односу на старт Европског шампионата. Дуго нисмо били овако комплетни и баш зато идемо да играмо.“

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести