Ватерполисти против Аустралије у Нишу, Крушевцу и Крагујевцу

БЕОГРАД: Ватерполо репрезентација Србије одиграће у Нишу, Крушевцу и Крагујевцу пријатељске утакмице против Аустралије, као припрема пред Завршни турнир Светске лиге у предграђу Москве.
vaterpolo, Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Актуелни олимпијски, светски, европски шампиони, освајачи Светског купа и браниоци трофеја Светске лиге наставиће са праксом одигравања мечева у унутрашњости и популаризацији ватерпола широм Србије, са хуманитарним карактером.

Изабраници Дејана Савића први дуел са Аустралијом одиграће 14. јуна у Нишу (19.30), дан касније састају се у Крушевцу (18), а трећи меч заказан је за 16. јун у Крагујевцу (19).
Ватерполиста "делфина" Милан Алексић истиче да су мечеви против Аустралије права провера пред пут у Русију.

"Њихов начин игре знао је да нам прави проблеме, сигуран сам да ћемо пријатељске мечеве искористити на најбољи могући начин да се добро спремимо. Посебно задовољство за све нас је што ћемо утакмице играти у унутрашњости Србије, где смо увек срдачно дочекани, уз пуне трибине и сјајну атмосферу", рекао је Алексић, додавши да је уверен да ће сви љубитељи ватерпола уживати.

Завршни турнир Светске лиге игра се од 20. до 25. јуна у Ризи, а Србије се налази у групи са САД, Италијом и Казахстаном.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести