Ватерполисти Радничког бољи од Звезде у дербију 5. кола

БЕОГРАД: Ватерполисти Радничког из Крагујевца победили су Црвену звезду 10:8 (1:2, 2:3, 2:4, 3:1) на базену "Милан Гале Мушкатировић“ у дербију петог кола Суперлиге.
vaterpolo/dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Дерби рунде у потпуности јр оправдао очекивања, јер се у окршају српских представника у Лиги шампиона водила жестока и тврда борба до самог краја.

Раднички је два пута водио у првој четвртини, головима Јанковића и Врлића, али су „црвено-бели“ ипак успели да преокрену почетком треће деонице, на крилима Танкосића и Ђурђића (3:2), а касније се испоставило да је то било једино вођство домаћина.

Ћук, Тохољ и Бранковић направили су серију од три гола, са којом су Крагујевчани на велики одмор отишли са плус два (5:3).

У наставку сусрета Раднички је најпре удвостручио вођство (7:3), а онда мајсторијом Ћука побегао на пет голова вишка(9:4).

Ту није био крај узбуђењима, Гаврил Суботић направио је серију од три гола и пет и по минута пре краја примакао Звезду н два гола заостатка (9:7), али су гости успели да одоле налету Београђана.

Најефикаснији актер сусрета био је Гаврил Суботић са четири гола, док су у победничком тиму предњачили Филип Јанковић, Милош Ћук и Никола Лукић са по два.

Велики допринос победи Радничког дао је и изузетно расположени голман Лазар Добожанов, који је уписао неколико фантастичних интервенција.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести