Ватерполисти Радничког освојили Куп Србије

БЕОГРАД: Ватерполисти Радничког из Крагујевца освојили су Куп Србије, пошто су вечерас у финалу победили Нови Београд 11:9 (2;4, 4:1, 3:1, 2:3) на београдском базену "Милан Гале Мушкатировић''.
v
Фото: Tanjug/ Z. Žestić, ilustracija

Раднички је преокретом и добром одбраном победио фаворизоване Новобеограђане, за трећи трофеј Купа у историји.

Екипа тренера Владимира Вујасиновића боље је отворила меч и повела са 3:0 и деловало је да ће у наставку имати рутински посао.

Ипак, Раднички је успео да консолидује своје редове и до полувремена направи преокрет и поведе са 5:4, а публика на базену ''''Милан Гале Мушкатировић'''' уживала је у великој борби.

Крагујевчани су играли изузетно агресивно у одбрани, Лазар Добожанов блистао је на голу, а Нови Београд никако није успоевао да пронађе прави ритам у нападу, па су изабраници тренера Уроша Стеванвића одлучујући период ушли са три гола предности (9:6).

Страхиња Рашовић је са два гола вратио наду Новом Београд у последњој деоници који је успео да приђе само на гол заостатка (9:8), али су Филип Јанковић и Јосип Врлић головима у одсудним тренуцима решили питање победника.

Најефикаснији у победничком тиму били су Марко Радуловић и Филип Јанковић са по три гола, док је код Новобеограђана Страхиња Рашовић постигао три гола, а по два пута су се у листу стрелаца уписали Душан Мандић и Виктор Рашовић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести