Ватерполисти Србије "разбили" Грчку за четвртфинале СП

Одличном игром ватерполисти Србије су победили Грчку 9:3 и са пет бодова освојили прво место у групи.
strahinja rasovic, FINA World Championships Gwangju 2019 Organizing Committee
Фото: Strahinja Rašović, FINA World Championships Gwangju 2019 Organizing Committee

Наш тим сада има три дана одмора, наредни меч ће играти у уторак са победником сусрета Шпанија - Јапан.

Србија је предвођена одличним Ристичевићем и Мандићем доминирала од самог почетка. После гола Мандића, Грци су изједначили а до краја четвртине браћа Рашовић су обезбедили предност 3:1. Грци су у другој четвртиби у прва три минута постигли два гола чиме су остали у игри за резултат али до краја сусрета нису погодили мрежу сигурног Ристичевића.

У другој четвртини на повреду се пожалио Страхиња Рашовић.  Интереантна је била трећа четвртина. Без голова и само два избачаја српских играча у последњих 90 секунди. Грци то нису искористили.

Све је било и дефинитивно решено у 80 секунди последњег дела. Две бомбе Манића и затим одлична асистенција Виктора Рашовића Лазићу за коначних 9:3. До краја пуних пет минута није било голова и једним и другима је било јасно да је питање победника решено много раније.Интересантан моменат је био и када је признат гол Грцима иако је свима било видљиво да лопта није прешла гол линију. Судија Маргета је користио вар и донео исправну одлуку, погодак је поништен.

Србија - Грчка 9:3 (3:1, 3:2, 0:0, 3:0)

ГВАНГЏОУ: Базен Намбу универзитет. Гледалаца 500. Судије: Маргета (Словенија) и Молер (Аргентина). Играч више: Србија 9 (7), Грчка 10 (0). Два играча више: Грчка 1 (1).

СРБИЈА: Ристичевић, Мандић 4, В. Рашовић 1, Ранђеловић, Ћук, Лазић 2, Вицо, Дедовић, Јакшић, Драшовић, Стојановић 1, С.Рашовић 1, Добожанов. Селектор: Савић.

ГРЧКА: Тердевас, Генидунас, Скумпакис, Папанастасију, Фунтулис 1, Капотис, Дервишис, Аргиропулос, Мурикис, Коломвос 1, Гунас 1, Влахопулос, Галанидис. Селектор: Влахос.

Савић: Не смемо да полетимо...

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић, после победе против Грчке (9:3) и директног пласмана у четврфинале Светског првенства у Јужној Кореји, рекао је да тим одиграо добру партију, али да та победа за њега ништа не значи.

"Озбиљна представа Србије са играчем мање. То је важан сегмент када се игра против екипе каква је Грчка јер може да дође у проблем са искључењима. Допринело је ово победи. Ова победа ништа не значи, не смемо да полетимо. Још ништа нисмо урадили", рекао је Савић за сајт Ватеполо савеза Србије.

Ватерполиста Сава Ранђеловић рекао је да је очекивао тежи меч против Грка.

"Све смо урадили у одбрани што смо желели, нису дали гол пуне две цетвртине. Тек сада следи праве утакмице. Има времена да се што боље припремимо за ривала, а мислим да ће то бити Шпанија", рекао је Ранђеловић.

Голман Димитрије Ристичевић био је неприкосновен на голу и меч је завршио са 16 одбрана.

"Наш адут је увек одбрана. Данас је била одлична, са играчем мање смо се добро бранили. Оставили смо их на три гола, а то репрезентацији каква је Грчка није ни мало лако да се уради. Сада имамо времена да предахнемо, али и да се припремимо за наредни меч. Верује да це то да буде Шпанија а нама је најважније да задржимо овакав ритам и да будемо још бољи. И верујем да це тако да буде", рекао је Ристичевић.

Страхиња Рашовић:

- Нисам очекивао овако убедљиво а то је доказ да можемо да урадуимо нешто. Ни случајно нема еуфорије, мормо да останемо на земљи, да се припремимо и да у четвртфиналу одиграмо још боље. Одбрана је главна у нападу ћемо увек нешто да урадимо.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести