Ватерполисти Србије се за СП спремају са Мађарима у Кечкемету

Ватерполо репрезентација Србије, после одбране трофеја у Светској лиги у руској Рузи, спрема се за Светско првенство које ће се одржати у Будимпешти овог месеца.
vaterpolisti pripreme 2017, vss
Фото: Ватерполо савез Србије

После краћег одмора „делфини“ су се окупили у Београду још у четвртак и радили су под будним оком селектора Дејана савића и његових сарадника. Даље припреме олимпијски, светски и европски прваци наставиће у мађарском Кечкемету.

Српски ватерполисти сутра крећу у Кечкемет на припреме које ће делом обавити са Мађарима (четири тренинга у прва три дана) и затим самостално, а повратак је планиран за 9. јул.

Селектор Дејан Савић за пут у Мађарску одредио је 18 играча: Гојко Пијетловић, Бранислав Митровић, Димитрије Ристичевић (голмани), Милан Алексић, Сава Ранђеловић, Никола Јакшић, Радомир Драшовић (бекови), Душко Пијетловић, Немања Убовић, Ђорђе Лазић (центри), Филип Филиповић, Душан Мандић, Виктор Рашовић, Андрија Прлаиновић, Стефан Митровић, Гаврил Суботић, Душан Васић и Милош Ћук.

"Од раније смо се договорили са Мађарима за заједнички рад. Имамо одличну сарадњу, Мерц је изванредан човек и колега. Није нам била потребна званична утакмица, сада је глазура припрема у првом плану за нас, а они имају од 7. до 9. јула турнир где ће да провере форму", казао је Савић.

Играчи који остају у Београду попут Добожанова, Вица, Стојановића, Страхиње Рашовића настављају тренинге на Бањици са Владимиром Вујасиновићем.

"По повратку из Кечкемета имаћемо одмор до 12. јула када настављамо рад. За 14. јул увече од 19.45 предвиђено је на базену дружење са новинарима. Дан касније ујутро путујемо за Будимпешту како би после подне одрадили једини тренинг на такмичарском базену", рекао је Савић.

Српски ватерполисти, који бране светску титулу у Будимпешти, у Ц групи играће са Шпанијом, Грчком и Јужном Африком.

Г. М.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести