Ватерполисти Србије у подмлађеном саставу иду на СП

Селектор ватерполиста Србије Дејан Савић објавио је списак од 14 репрезентативаца који настављају припреме за Светско првенство у Јужној Кореји, на којем ће, према ранијем договору наступити млађи играча.
Dejan Savic/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Турнир у Гванџоу "прескочиће" златни асови Филип Филиповић, Гојко и Душко Пијетловић, Стефан и Бранислав Митровић, Андрија Прлаиновић и Милан Алексић. 

На списку су: Димитрије Ристичевић (без клуба) Лазар Добожанов (Раднички), Душан Мандић (Про Реко), Виктор Рашовић (Солнок), Страхиња Рашовић (Егер), Немања Вицо (Триестина), Ђорђе Лазић (Солнок), Никола Јакшић (Ференцварош), Радомир Драшовић (Солнок), Никола Дедовић (Шпандау), Милош Ћук (Младост), Огњен Стојановић (Мишколц), Сава Ранђеловић (ОСЦ) и Вељко Танкосић (Црвена звезда).

На списку такође нема ни Гаврила Суботића, који је добио дозволу да током лета игра на Малти.

"Све је по договору. Момци су још раније прихватили мој предлог да одморе уколико освојимо Светску лигу. За нас је Београд био циљ сезоне. Испунили смо га и сада можемо много лакше да се припремамо за Токио", рекао је Савић за сајт ВСС.

Према његовим рецима, низ година, а посебно у последње две наши искусни ватерполисти имају огромна оптерећења на клупском и репрезентативном плану.

"Зато сам одлучио да сада паузирају, а да шансу коначно добију играчи који би на великом такмичењу могли да осете праву атмосферу и себе представе као играче способне да играју у националном тиму после Токија. Тиме за разлику од претходног периода испуњавамо нашу стратегију", поручио је Савић.

Шампионат у Гванџоу одржава се од 12. до 27. јула.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести