Ватерполисти Војводине дочекују Нишлије у српском дербију Регионалне А2 лиге

С великим оптимизмом ватерполисти Војводине сутра (27. октобра) од 18 часова на Сланој бари дочекују нишки Наис у српском дербију регионалне А2 лиге.
Marko Tubic
Фото: Марко Тубић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Оба клуба имају исти скор од четири победе и два пораза, а дуел у Новом Саду је важан и због чињенице да се бодови преносе у домаће првенство. Војводина у ову утакмицу улази без кадровских проблема и осокољена добром игром у претходном колу на гостовању Задру.

– Мислим да смо физички боље припремљени и технички поткованији и да би требало да победимо, поготово ако будемо испоштовали договор из свлачионице, пре свега и држали концентрацију током целе утакмице – открио је рецепт за тријумф првотимац Новосађана Марко Тубић.

Знају у редовима црвено–белих колико је Наис мотивисана и борбена екипа и да их због тога уопште не очекује лак посао.

– Морамо да будемо на нивоу изнад њих и да испоштујемо договор што нас играча, тако и оно што нам тренер буде рекао и требало би да добијемо овај меч без већих проблема – поручио је Немања Маринковић. 

После нешто слабијих издања ватерполисти Војводине одиграли су добро против Задра и такав приступ потребно је поновити и у данашњем дуелу.

– У периоду смо згуснутог распореда, утакмице нас чекају на свака два, три дана. То је почело од овог меча у Задру, који смо одиграли на можда најбољем нивоу до сада. То је показатељ да можемо да будемо добри ове сезоне. Било је и ту неких ствари које треба да поправимо. Само треба да издржимо прву четвртину против екипе Ниша. Знамо како да играмо против њих. Базирају игру на одбрани са добрим голманом. На нама је да пробамо да наметнемо нашу игру, као што смо то урадили у прошлој утакмици и да јаким темпом пробамо да држимо утакмицу у својим рукама. Ако то урадимо у првој четвртини мислим да смо фаворити, а ако кренемо у неком грчу као што смо у неким мечевима и ако будемо „ломили“ утакмицу у претпоследњој или четвртој четвртини питање победника одлучиваће нијансе – истакао је тренер Војводине Дарко Билић.

Наис уопште није екипа за потцењивање и тога су свесни Новосађани, који ће се потрудити да понове добро издање из Задра.

– Треба да заборавимо ствари које нису ваљале из тог меча и да се окренемо ономе што је било боље него у свим прошлим утакмицама. То је као прво одбрана, као и приступ и наш ритам. Пливање је, такође, било на вишем нивоу него у претходним мечевима и то од прве до последње четвртине, што до сада нисмо показали, јер смо увек, не знам зашто, имали пад у трећој деоници. Мислим да смо то пребродили у Задру и надам се да смо на добром путу да тако остане и у периоду пред нама – закључио је Билић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести