Ватерполисти Војводине дочекују Стари град

Након тешког распореда на почетку сезоне, где су играли против шампиона Шапца, Радничког и Новог Београда, ватерполисти Војводине дочекују Стари град, екипу против које могу да очекују прву победу у првенству.
Pavle Gavrilovic
Фото: Голман Војводине Павле Гавриловић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Новосађани су на папиру фаворити су, али имају доста проблема са повредама играча, па тренер Дарко Билић неће моћи да рачуна на Михајла Биочанина и Илију Прекогачића, док су под знаком питања Марко Тркуља, Немања Радованлија и Богдан Брешћански.

- Играли смо са три главна кандидата за освајање оба домаћа трофеја и надам се из тих пораза извукли поуке. Сада играмо са тимом који је у нашем рангу и сматрам  да смо фаворити на нашем базену. Период иза нас не можемо памтити по добром јер смо остали без неколико играча. Тога сам се прибојавао од почетка сезоне, али морамо се носити са тим. Не знам у ком саставу ћемо наступити, али против екипа које нису из врха, као што је Стари град, морамо дати све од себе и победити – рекао је Билић.

Након двонедељне паузе у првенству следи борба за бодове.

- Паузу смо искористили за побољшање физичке спреме и на тактици. Иако фали неколико играча, не би требало да дође у питање наша победа – оптимиста је  Жарко Васин, а успеху се нада и голман Павле Гавриловић:- Фаворити смо, што не значи да потцењујемо екипу Старог града. Утакмици треба да приступимо маскимално фокусирано од првог до последњег минута, који год резултат био. Без обзира на то што нам је смањен играчки кадар, даћемо све од себе како бисмо уписали три бода – поручио је Гавриловић.

Утакмица Војводина – Стари град почиње од 20 часова, а пренос је на РТВ-у.

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести