Ватерполисти Војводине нерешено против Радничког

Да су играли као у последњем колу Триглав регионалне А2 лиге, ватерполисти Војводине сигурно би догурали даље од шестог места.
radoslav filipovic FB--4286 (1)
Фото: Радослав Филиповић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Новосађани су диктирали ритам узбудљивог меча против Радничког на Сланој бари, али су у последњој четвртини, која се завршила без голова, пропустили пар прилика, чак и петерац и на крају су поделили бодове са Крагујевчанима (7:7) којима је победа била потребна за улазак у бараж за виши ранг.

– Иако нисмо успели да победимо, освојили смо важан бод. Мислим да је ово прва утакмица од почетка сезоне коју смо одиграли без промена, што значи од првог до последњег минута смо играли онако како смо се договорили. Овако је требало да играмо од првог сусрета и тако би све било другачије. Можда бисмо се ми борили за улазак у прву лигу, а не Раднички, Соларис и Будва – прокоментарисао је голман Војводине Радослав Филиповић.

Чувар мреже Новосађана још једном је остварио запажен учинак и одбранио је доста битних шутева, па и петреац, али на његове мајсторије саиграчи нису успели да се надовежу реализацијом у нападу. За то је „кривац“ и голман Крагујевчана, Лазар Добожанов, који је, такође, био одличан.

– Освојен је бод за нашу лигу, што нам значи доста. Остаје, наравно, жал за три бода, нисмо искористили на крају петерац и играча више. Без обзира на све, поносан сам на саиграче. Тежак период је иза нас, предстоји нам још тежи, али надам се да је ово нека врста буђења, па ћемо да се потрудимо да овакве партије пружимо и у српској лиги – поручио је Филиповић.

Да је оваква игра из дуела с Радничким рецепт за дуеле домаћег првенства који почињу већ следећег викенда, сматра и шеф стручног штаба Војводине Дарко Билић.

– Искрено, били смо бољи од Крагујевчана. Недостајало нам је мало спортске среће, када смо имали петерац за победу. Од половине друге четвртине били смо сигурно бољи противник. Мислим да би требало следеће мечеве овако да играмо и ако успемо у томе, онда смо на добром путу за нешто боље. Ово је рецепт за домаће првенство. Да прикажемо агресивност на свакој утакмици, па онда и те неке дечје грешке могу да се превазиђу – истакао је Дарко Билић.

К. Б.

Фото: Dnevnik.rs

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести