Ватерполисти Војводине први део сезоне завршили победом

Очекиваним тријумфом над Медвешчаком из Загреба ватерполисти Војводине ставили су тачку на први део сезоне, који су завршили на четвртом месту Регионалне А2 лиге.
vaterpolisti vojvodine
Фото: Дневник (Ф. Бакић)/Ватерполисти Војводине

У 11 утакмица Новосађани су забележили осам победа и три пораза. У четвртак црвено–бели почињу плеј–оф гостовањем Приморју у Ријеци. Неће им бити лако у првом мечу за пласман од прве до шесте позиције, али иза њих је период доброг рада током двоипомесечне паузе, као и славље над Медвешчаком у првом мечу ове сезоне, у којем је било и добрих и лоших ствари.

– Очекивао сам да буде осцилација, срећа па смо играли са противником против којег смо могли да контролишемо утакмицу. Када је Медвешчак повео у првој четвртини 3:2 знали смо да можемо то да надокнадимо. У другој и трећој деоници преузели смо конце у своје руке, направили смо осетнију разлику, али смо после поново стали. То је, међутим, било и очекивано после дугог периода оваквог рада. Брину ме неке грешке које се понављају и то код истих играча. Не знам да ли ће то моћи да се поправи и то ме једино забрињава пред период који нам следи – рекао је тренер Дарко Билић. 


Успешан деби Ковачевића

Добро су се показали против Медвешчака млади играчи Лука Муришић и новајлија Никола Ковачевић, обојица су постигли по два гола. Ковачевић (2001. годиште) је пар дана пред ту утакмицу стигао у Нови Сад из Црвене звезде и одмах је добио прилику од тренера Билића.

– Он је био са мном у репрезентацији до 20 година и тако смо га ангажовали. И даље инсистирам на довођењу млађих играча, јер мислим да су неки овде већ при крају каријере, иако нису толико стари. Са млађима је лакше радити, они у континуитету раде целе године и знају шта ја тражим. Мислим да Ковачевићу није било тешко да испуни циљеве које сам зацртао пре утакмице – рекао је Билић.


Новосађане сада очекује пет мечева у плеј–офу у којим ће се састати са Приморјем, Соларисом, ПОШК–ом, Радничким и Наисом.

– Долазе нам тежи дуели и план је да се мало спусти интензитет тренинга и да се добије на брзини како бисмо могли да парирамо екипама у плеј–офу. Има доста добрих ствари које смо урадили у мечу са Медвешчаком, а после одгледаног снимка видећемо шта треба да побољшамо – поручио је центар Ненад Стојчић.

К. Б.

Распоред плеј-офа

6. фебруар

Приморје – Војводина

15. фебруар

ПОШК – Војводина

22. фебруар

Наис – Војводина

29. фербуар

Војводина – Раднички

7. март

Војводина – Соларис

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести