Ватерполисти Војводине у плеј-офу играју против шампиона

Убедљивом победом над екипом Наиса (8:3) ватерполисти Војводине завршили су регуларни део сезоне.
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Новосађани су испунили циљ освајањем петог места на табели, испод главних кандидата за титулу – Радничког, Новог Београда, Црвене звезде и Шапца. Времена за одмор нема, пошто плеј-оф,  четвртфинале, почиње у среду. Воша ће на мегдан актуелном шампиону Шапцу, а прву утакмица се игра на Сланој бари.

- Остварили смо зацртани циљ, а још нам иде у прилог то што смо први пут победили Партизан на Бањици и што смо изненадили Нови Београд, који је можда и главни конкурент за титулу. Пробаћемо да се надмећемо са Шапчанима и да их изненадимо. Што да не, то је спорт, све је могуће. Даћемо све од себе и у наставку такмичења, па да видимо за које је место ће то бити довољно. Шабац је свакако фаворит, спремићемо се и покушаћемо да у првој утакмици извучемо позитиван резултат – рекао је капитен Војводине Милош Максимовић.

Тренер Дарко Билић сматра да је његов тим остварио велики успех, поготово што већина играча први пут игра Суперлигу.

- Прве четири екипе су оправдале уложени новац  и квалитет играча. Ми смо са овом младом екипом успели да будемо иза њих и будемо бољи од осталих екипа. Што се тиче Шапца, веома су озбиљан тим, доста искуснији од нас. Немамо шта да избумо. Тешко је некога у две утакмице изненадити, поготово актуелног шампиона. Ништа, ипак, није немогуће и сигурно нећемо ући у дуеле са белом заставом. Играмо растерећено, пробаћемо колико можемо да се супротставимо фавориту, а уколико буду бољи, нека им је срећно у наставку – поручио је Билић.

С. Рудакијевић

 

Парови четвртфинала

Раднички – Наис

Нови Београд – Земун

Црвена звезда – Партизан

Шабац - Војводина

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести