Ватерполистима Бечеја тек предстоје изазови

Ватерполисти Бечеја забележили су две победе на старту сезоне Прве А лиге Србије, али су свесни да им тек предстоје изазови. И то већ у наредне две утакмице.
becej vaterpolo
Фото: В. Јанков

- Знао сам да смо квалитетнији и од Спартака и од Београда, али сам се прибојавао хоће ли овај реновирани састав то потврдити. Испало је добро, али само захваљујући играма у последњој четвртини. Значи, још увек нас нема у води током свих периода игара. На том плану морамо нешто да мењамо, јер нас у наредне две утакмице чакају изузетни изазови. Прво гостујемо Старом граду, а онда дочекујемо Нови Београд, 11. април. Обе екипе по квалитету, објективно гледано, одскачу у актуелној конкуренцији. Међутим, то не значи да се унапред предајемо. Пред нама је недеља рада, кад ћемо се посветити физичкој и психичкој припреми за оно што нас чека - наглашава шеф стручног штаба Горан Крстоношић.

У овосезонском издању екипи су се прикључили голман Александар Мурошов и играч Сергеј Шашин из Русије, активирали су се млади голман Жолт Бушић и искусни Зоран Перић, те из омладинског састава прекомандовани су Урош Ковачев и Алекса Пантић. Велике су то промене и потребно је време да се све коцкице мозаика сложе.

- Имамо проблема са младићима који студирају, јер уигравамо се тек од петка увече. Осим тога, не могу да очекујем од Руса да одмах пруже свој максимум, јер је потребно време да се адаптирају на ову средину, да се привикну на наш систем рада, али сам задовољан како су стартовали. Очито је да смо у њима добили адекватне играче за наш клуб – казао је Крстоношић.

Наредне две утакмице, против Старог Града у Београду и Новог Београда 11. априла у Бечеју, показаће евентуалне слабости и врлине момака са Тисе. Победе против Спартака и Београда су само омогућиле мирнији наставак првенствене трке, али никако и безбрижност. Много рада предстоји да би се задовољили апетити у сезони кад бечејски ватерполо обележава вредан јубилеј. Подсетимо, година која долази је 70. како се у Бечеју игра ватерполо и тим поводом се припрема прослава.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести