Ватерполисткиње Црвене звезде освојиле Куп Србије

Ватерполисткиње Црвене звезде освојиле су трофеј Купа Србије победом против Палилуле од 8:7.
vaterpoliskinje zvezde, vss
Фото: Ватерполо савез Србије

У одличној утакмици црвено-беле су све време водиле. После голова Дамњановићке Звезда је повела 3:1 у првој четвртини, а после поготка Рудићке уследила су два гола Палилуле. Али, искусна Ћоровићка је вратила два разлике за црвено-беле. Палилула је покушала све да се врати у меч. Водила је Звезде и са 7:4, али су Глушчевић и Миладиновић довеле Палилулу на „минус један“. Чегар је на 3.23 пре краја повећала предност Звезде на 8:6, а Глушчевић је опет смањила, да би јој у последњем нападу голман црвено-белих Лазић одбранила шут.

За МВП финалног меча проглашена је Ивана Ћоровић из Црвене звезде која је награду примила из руку Настасје Недимовић, а за најбољи голмана је изабрана њена саиграчица Вања Лазић.

Г. М.

Црвена звездаПалилула 8:7 (3:1, 2:2, 2:3, 1:1)

БЕЧЕЈ: Базен „Ђорђе Предин Баџа“. Судије: 400. Раковић Крстоношић (Београд), Виријевић (Зрењанин). Играч више:  Црвена звезда 5 (1), Палилула 5 (1). Два играча више: Палилула 1 (0). Петерци: Црвена звезда 2 (2).

ЖВК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић (7 одбрана), Мијушковић, Ђукић, Ћоровић 1, Јосифовић 1, Рудић 2, Миловановић, Х. Илић, Капларевић, Дамњановић 2, Ј. Илић, Чегар 2, Вујовић, Мишковић.

ПАЛИЛУЛА: Петровић (7 одбрана), Попов, Мандић, Милићевић 1, Теодоровић, Митић, Глушчевић 4, Милићевић, Марков, Трмчић, Миладиновић 1, Туфегџић, Димитријевић, Настић 1.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести