ВАТЕРПОЛИСТКИЊЕ ВОЈВОДИНЕ Освојићемо и првенство

Ватерполисткиње Војводине успеле су одбране трофеј Купа Србије и у финалу надиграју екипу Црвене звезде (18:11). Тиме су у само годину дана освојиле трећи трофеј што је невероватан успех тренера Слађане Дрезгић и њених девојака.
2
Фото: Приватна архива

- Пишемо исторју клуба, а надам се и домаћег ватерпола. Како смо почеле ову календарску годину тако смо је и завршили – трофејом. Планови које смо зацртали за будућност се полако остварују и пресрећна сам због тога. Оно што су девојке показале у финалној утакмици са Црвеном звездом је вредно хвале. Мислим да екипа никада до сада није играла на тако високом нивоу, поготво што је утакмица одиграна на гостујућем терену – каже тренер Војводине Слађана Дрезгић.

Био је ово четврти дуел од почетка ове сезоне Војводине и Црвене звезде и четверта победа Новосађанки.

- Свака од тих утакмица са Црвеном зведом била је тешка на свој начин, све су то били неизвесни дуели, али ово финале као да је била друга прича. Мој тим је у овом сусрету показао да уме да игра ватерполо на врло високом нивоу у финалима, када је најважније.

На почетку финала водила се егал борба у базену, али од средине трећег периода Војводина као да је убацила у већу брзину, па је на крају победа била убедљива.

- Током целог меча смо имали контролу што је веома добро, али је било ташко да се изведе. Све оно што сам девојкама рекла на полувремену оне су то испоштовале до максимума, па отуда и такав резултат на крају. Такође, и капитен Николина Травар је одличним одбранама дала јак ветар у леђа екипи. Верујем да је  ово њена најбоља утакмица, поступила је капитенски и погурала тим још јаче.

До марта следи пауза, а онда наставак првенства и још три турнира у Дунав регионалној лиги.

- Сада ће уследити пауза због репрезентативних обавеза. Наиме, девојке ће бити на припремама за квалификације за Европско првенство. Од марта до краја маја настављамо други круг надметања у првенству Србије, па ће следити плеј – оф, полуфинале и финале. Идемо на дуплу круну. Уз то ћемо још почетком априла, те на почетку и крајем маја одиграти и турнире у Дунав регионалној лиги. Ту је план да се пласирамо на фајнал – сикс. Сада заузимамо четврто место на табели са истим бројем бодова као загребачка Младост, која има утакмицу више. Циљ је да дођемо до полуфинала и борбе за финале, што није неизводљиво уколико наставиомо да играмо на оваквом нивоу – закључила је Дрезгићева.    

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести