Ватерполисткиње Војводине спремне за борбу за титулу

Црвено–бели дерби одлучиваће о титули првака државе, а име новог шампиона биће познато у недељу у Новом Саду када ће се у другој утакмици финала првенства састати ватерполисткиње Војводине и Звезде.
в
Фото: Ф. Бакић

Дан раније први сусрет одиграће се у Београду. Новосађанке имају прилику да дођу до дупле круне, јер су већ освојиле трофеј Купа, први у историји клуба у обе конкуренције. Изабранице Слађане Дрезгић у полуфиналу плеј–офа лако су у две утакмице завршиле посао против Таша из Београда, где су шансу добиле млађе играчице. Иако је за многе помало изненађење што је Звезда у другом полуфиналу избацила Палилулу, браниоца титуле, то за тренера Новосађанки није толико неочекивано.

– Ипак црвено–беле имају више искуства у игрању важних утакмица и током историје су показале да без обзира на то какав им је тим, да ли је подмлађен или не, стисну зубе када је битно – наглашава Слађана Дрезгић.

Њена екипа ће други пут бити у прилици да се бори за титулу првака. Пре четири године се, такође, срела са Звездом и остала је празних руку. Формат је такав да се играју два финална сусрета, а у случају изједначеног резултата гледа се гол разлика. 

– Тада су нас Београђанке добиле убедљиво на свом терену, осам разлике, а ми смо у Новом Саду победиле један разлике.  У последњем међусобном дуелу на Клиси, пре месец дана, Војводина је била доминантна против великог ривала – 17:9.

– Не обазиремо се на ту утакмицу, финале је потпуно друга прича. Спремале смо се за ово од када смо завршиле првенство на врху табеле, чекале смо само име противника у финалу. Биће тешко са Звездом, поготово у првом дуелу који је увек изазован, а још играмо у гостима. Девојке морају да буду максимално концентрисане и спремне на све аспекте утакмице, а ако желимо титулу, финале се мора добити у Београду – нагласила је важност тријумфа у првом сусрету Слађана Дрезгић. 

        К. Бугарски

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести