Ватерполисткиње Војводине у финалу Првенства Србије бране титулу

НОВИ САД: Ватерполисткиње Војводине пласирале су се у финале плеј – офа Првенства Србије, пошто су у двомечу убедљиво надиграле екипу Таша (21:3, 29:6).
v
Фото: Vaterpolistkinje Vojvodine sa trenerom Slađanom Drezgić/Dnevnik (Filip Bakić)

Тако ће Новосађанке имати прилику да бране титулу првака државе и поново се домогну дупле круне, јер су већ освојиле Куп Србије победом над Црвеном звездом.

Војводина није имала тежак задатак, јер је разлика у квалитету у односу на младу екипу Таша била велика. У обе утакмице борбене Београђанке су успевале донекле да парирају Новосађанкама само у првом делу утакмице, а онда су квалитет и искуство Војводине долазили до изражаја.

- Изузетно сам задовољна пласманом у финале моје екипе. И то не толико резултатом, колико дисциплином коју су девојке показале у двомечу. У ове две утакмице прилику сам пружила млађим играчицама, које иначе немају велику минутажу и задовољна сам како су је оне искористиле. Надам се да ће нас дисциплина и организованост и у будућности водити до успеха – истакла је Слађана Дрезгић, тренер Војводине.

Евидентно је да Таш није екипа у рангу Новосађанки, али Дрезгићева је похвалила борбеност младог састава.

- Београђанке су веома младе, а моје девојке су много квалитетније и искусније, што је показао и резултат. Допада ми се екипа Таша, веома је агресивна и бори се до краја, без обзира на резултат. Нама су дуели против њих више послужили као спаринг и добра школа за девојке с мањом минутажом.

У финалу ће Новосађанке играти с бољим из двомеча Партизан - Црвена звезда, а први финални дуел на програму је 30. априла. Пре тога ће Војводина, следећег викенда, учествовати на трећем турниру Дунав регионалне лиге у Кошицама.

- Овај турнир ће нам дефинитивно послужити да се што боље припремимо за финале домаћег првенства. Између две финалне утакмице Првенства Србије имаћемо и завршни турнир Дунав регионалне лиге у Новом Саду. Не свиђа ми се што ћемо на крају имати овако згуснут распоред и мало времена за одмор. Биће тешко, али како је другима, тако је и нама – закључила је Дрезгићева.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести