Ватерполисткиње Војводине вечерас почињу борбу за титулу

Ватерполисткиње Војводине имају прилику да сјајну сезону крунишу  освајањем титуле првака државе, након освојеног Купа - борбу за највреднији трофеј почињу данас у 21час на Дорћолу утакмицом са Црвеном звездом, док је други дуел сутра (20 ч) на Сланој бари.
с
Фото: Ф. Бакић/ Ватерполисткиња Војводине Ања Швец

Новосађанке су на прагу историјског успеха, јер су већ освојиле трофеј купа, први у историји Војводине у обе конкуренције.

– Дуго смо се припремале за финале и екипа жељно очекује почетак. Све смо нестрпљиве, желимо нови трофеј – каже првотимка Ања Швец.

Улог је велик, а пут до циља неће бити нимало лак, поготово у првом сусрету, у гостима.

– Свака утакмица са Звездом  је тешка, без обзира на то где се игра. Циљ је познат, желимо дуплу круну и зато идемо на победу у гостима. Ово је финале и сваки сценарио је могућ. Можда је наша блага предност у мирнијим главама пошто смо освојиле куп, али мотив нам свакако није мањи због тога – поручила је Швец.

Ако неко у редовима екипе с Клисе зна како се играју важне утакмице и долази до пехара, то је Јована Пантовић, која је дошла управо из београдских црвено-белих. Са Звездом има пет дуплих круна и још један Куп, с обзиром на то да је прошле године првенство прекинуто због короне. Сада ће се за још једну титулу надметати с бившим клубом.

– Како год се финале заврши, сматрам да је Војводина ове сезоне већ направила велики успех. Ја овом двомечу приступам професионално, Звезду респектујемо, а победиће бољи тим – рекла је Пантовић.

Искусна играчица има прилику да удари још једну рецку када је реч о дуплим крунама и да помогне екипи да у другом финалу буде успешнија, јер је 2014. такође играла са Звездом, али није узела пехар.

– Искрено, највише бих волела да освојимо дуплу титулу због млађих играчица, којима би то много значило. Психолошка стабилност је, по мом мишљењу, оно што ће направити превагу, а оно чега ми треба да се придржавамо јесте добра одбрана и смиреност у нападу. Биће сигурно неизвесно, а мотив више је што смо већ узеле Куп, тако да би титула била шлаг на торти у овој историјској сезони – нагласила је Јована Пантовић.

Играју се две финалне утакмице, а у случају да свака екипа буде имала по победу, гледаће се гол разлика.    

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести