Ватерполисткиње Воше на корак од одбране титуле

НОВИ САД: Ватерполисткиње Војводине повеле су у финалној серији Првенства Србије, пошто су у првој утакмици у свом базену савладале екипу Црвене звезде (14:10).
v
Фото: VK Vojvodina

Реванш је у Београду за две недеље (14. мај), а евентуална “мајсторица” у Новом Саду (21. мај).

Изабранице Слађане Дрезгић велику предност су стекле велику предност у првом полувремену и у наставку су успеле да је сачувају. На почетку утакмице водила се уједначена борба, обе екипе су нервозно ушле у утакмицу, а онда је Војводина боље реализовала своје прилике, нанизала три гола и повела са 4:1.

Почетком друге деонице. Одличне одбране капитенке Николине Травар дале су ветар у леђа Новосађанкама, које су наметнуле свој ритам игре и убрзо су водиле са убедљивих 8:2. Мотор екипе биле су Рускиње Амлиаева и Хамзаева и изгледало је да је отпор Звезде сломљен.

На крају друге и почетком треће четвртине црвено-беле су пришле на 8:4, али је Војводина без већих проблема одржавала четири до пет голова разлике. Шест и по минута пре краја меча било је 12:7, али Београђанске се нису предавале, а у редовима Воше у тим тренуцима дошло је до несигурности. Звезда је са три гола смањила на 12:10 и унеле неизвесност у завршницу. Међутим, све дилеме отклонила је Рускиња Милана Камзаева, која је са два гола у завршници осигурала победу ид ала могућност Војводини да већ за две недеље у Београду, евентуалном победом, одбране титулу.


Војводина - Црвена звезда 14:10 (3:1, 5:2, 3:4, 3:3)

НОВИ САД: Базен Слана бара. Судије:Виријевић и Петровић. Играч више:Војводина: 8 (4), Црвена звезда 12 (6).  Петерци: Војводина 1(1). Црвена звезда 3 (2).

ВОЈВОДИНА: Травар, Швец 1, Авдић 2, Бањац, Пантовић, Павлин, Спасојевић, Попов, Амлиаева 3, Дамњановић, Хамзаева 6, Моћан 2, Орашанин, Космо.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Пејчић 1, Теодоровић, И. Лујић 1, Мамоглу 3, Миловановић , Лукић , Дијаз Маса 3, Илић 2, Гашић 1, Зелић, Димитријевић, Тодоровски. 


Пре наставка финалне серије Војвдина и Црвена звезда наредног викенда ће у Новом Саду одиграти “фајнал ејт” Дунав регионалне лиге, где ће имати прилику да се још боље спреме за борбу за титулу.

Поред наше две екипе за трофеј регионалне лиге ће се борити: Сентеш (Мађарска), Кошице (Словачка), Младост, Јадран (Хрватска), Букурешт (Румунија) и Велика Британија.

У првом дуелу за треће место Партизан је на “Бањици” очекивано убедљиво победио Таш 2000 резултатом 16:5.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести