Ватерполисткиње Воше са два руска појачања циљају одбрану дупле круне

Сезона из снова је иза ватерполисткиња Војводине, које су се окитиле дуплом титулом освојивши првенство и Куп Србије.
z
Фото: Dnevnik.rs

Жеље и мотива за понављање успеха је на претек у редовима црвено–белих дама, а да би пехари остали у Новом Саду задржала се победничка комбинација и екипу су напустиле само Јања Капларевић и Тамара Кесеги, али су капицу задужила два појачања из Русије. Тако је тим Слађане Дрезгић уз минималне промене поново један од кандидата за највише домете. У остварење истих састав са Слане баре кренуће овог викенда када игра један од два квалификациона турнира после којих ће бити одређено који тимови ће од 13. новембра почети такмичење у Првој А или Б лиги.

– Циљ јесте одбрана дупле круне. Жеља и тежња су ту, али спорт је увек непредвидив – опрезна је у најавама Слађана Дрезгић.

Прошле сезоне одјекнула је вест о Вошином појачању из Бразила, Мери Космо, јер није типично за женски ватерполо да се доводе стране играчице. Новосадски клуб је, међутим, наставио истим путем и у тиму су сада новајлије Ирина Амлиаева (24) и Милана Камзаева (18) из Русије.


Састав Новосађанки

Капитен ће и ове сезоне бити Николина Травар, а у екипи, која ће јуришати на дуплу круну су Јована Пантовић, Мери Космо, Исидора Дамњановић, Ања Швец, Кристина Шошић, Милана Попов, Милица Моћан, Лолита Авдић, Ања Павлин, Дуња Бањац, Милица Орашанин, Ирина Амлиаева и Милана Камзаева.


– Ирина, која игра спољне позиције, дошла је из Дијане из Санкт Петербурга, а поникла је у Уролочки. Милана је центар и била је чланица подмлатка Киришија, најјачег клуба у Русији, вишеструког државног првака. Придружиле су нам се у септембру и одлично су се уклопиле. Многи се питају зашто Рускиње? Ја сам њих хтела због њихове школе ватерпола, коју волим и ценим. Јако су брзе и такав профил играчица нам је био потребан како би убрзао нашу игру. Оно што је и те како битно је то да смо нашим играчицама обезбедили уговоре, јер је поента да их задржимо што дуже, а не да младе оду у иностранство – нагласила је Дрезгић.

Пре почетка сезоне на домаћим базенима додатно се „загрејао“ Вошин трио, Николина Травар, Лолита Авдић и Тијана Рончевић, пошто је био део јуниорске репрезентације Србије која је учествовала на Светском првенству у Израелу, заузевши осмо место. У септембру су се црвено–беле већ такмичиле на првом турниру Дунав регионалне лиге у Бечеју и тренутно су са две победе и два пораза на петом месту на табели од девет тимова.

Овог викенда Војводина ће у Шапцу играти квалификациони турнир у групи А и ривали ће јој бити ТАШ 2000, Сента, Врачар и екипа домаћина, док ће у групи Б у Београду снаге одмерити Црвена звезда, Палилула, Спартак, Валис и Партизан. Први и други из сваке групе пласираће се у Прву А лигу, а остали ће у Прву Б.

Текст и фото: К. Бугарски

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести