Ватерполисткиње Звезде одбраниле титулу

Ватерполискиње Црвене звезде успеле су да одбране титулу првакиња Србије, пошто су у финалу плеј-офа у укупном скору биле боље од новосадске Војводине.
vaterpolo, Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Наиме, играчице Звезде су до титуле дошле пошто су у првој утакмици на свом базену биле убедљиве и славиле са 14:6. У другој утакмици која је играна синоћ у Новом Саду, Војводина је била много боља и успела је да забележи победу, али не довољну да би стигла Звездину гол разлику. Пехаре и медаље за прво и друго место у првенству играчицама су поделили Милорад Кривокапић, председник Ватерполо Савеза Србије и Невен Селаковић, председник Ватерполо Савеза Војводине.

Војводина је, за разлику од прве утакмице у Београду, у  другој пружила много бољу игру и водила готово читаву утакмицу. Београђанке су водиле само на почетку утакмице и на минут и 56 секунди пре краја меча. Изабранице Слађане Дрезгић у трећем делу успеле су први пут да стекну три гола предности после контре Лолите Авдић. Међутим, до краја овог периода Звезда је успела да стигне до изједначења. Тада су девојке из Новог Сада кренуле на све или ништа, иако су знале да је титула изгубљена. Ипак,  у узаврелој атмосфери пред пуним трибинама, успеле су да покажу да и поред тога што су изгубиле у овом финалу имају због чега да се радују, а да су Звезда и Врачар напокон добили достојног ривала. Треће место освојила је екипа Врачара, која је у две утакмице била боља од екипе Таша (20:6, 12:3).    

Г. Маленовић

Војводина - Црвена звезда 13:12 (3:2, 3:3, 2:3, 5:4)

НОВИ САД: Базен СЦ “Слана бара”, гледалаца: 300, судије: Виријевић (Зрењанин) и Голијанин (Београд). Играч више: Војводина 10 (5), а Црвена звезда 9 (5). Петерци: Војводина 1 (1).

ВОЈВОДИНА: Травар (5 одбрана), Швец 1, Авдић 3, Моћан, Тробоњача, Прица, Шошић, Н. Мандић 2, Рончевић, Вуковић 7, Телечки, Е. Мандић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић (9 одбрана), Максимовић, Ђукић 1, Ћоровић, Јосифовић 2, Рудић 3, Илић, Новаковић 2, Капларевић 1, Ивковић 1, Згоњанин, Радојичић.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести