Ватерполо репрезентација Србије отпутовала у Мађарску

Ватерполо репрезентација Србије отпутовала је за Мађарску, где ће у Будимпешти од понедељка учествовати на Светском првенству.
v
Фото: Youtube Printscreen

Дан уочи поласка, изабраници Дејана Савића последњи пут су радили у Београду, са осећајем горчине због односа са челницима Савеза и са свешћу да ће у Будимпешти сви погледи бити усмерени ка њима.

Истакавши неколико пута да на почетку новог циклуса репрезентација одлази у Мађарску без императива освајања титуле, селектор Савић истакао је и жељу да на базену “Алфред Хајош“, у храму ватерпола, “делфини” остварују циљ по циљ. Први ће бити - “оверити” прво место у групи.

Прошле године, на Олимпијским играма у Рију, Срби су златну епизоду почели са два ремија и поразом од Бразила, а Савићева жеља је да такав почетак сада буде избегнут, да би “делфини” добили два дана више за одмор уочи четвртфинала.

„Морамо да имамо озбиљан приступ и да покушамо да нам први циљ буде да будемо први у групи, за разлику од Олимпијских игара. То је важно да бисмо добили два дана више одмора и да бисмо се спремили за четвртфинале, за које знамо да је најнезгодније и најважнија утакмица на шампионату“, рекао је Савић.

Анализирајући ривале у групи, селектор се сложио са оценом да су шансе Јужне Африке најмање, а потом је навео и карактеристике Шпаније и Грчке, са којима ће “делфини” играти у среду и петак.

„У суштини, сваког морамо да поштујемо. Шпанија долази у баш промењеном саставу, са шест нових играча у односу на Олимпијске игре. Млади су, не знам колико су имали времена да се уиграју, али сигурно да је најбитнији сам приступ... Кад је у питању репрезентација Грчке, нема Афродакиса и Милонакиса. Они су репрезентација која се дизала током последње две године и показали су изразит ниво ватерпола и тако ће бити и у Будимпешти, нема сумње“, напомиње селектор.

Упитан да открије ко би, према његовом мишљењу, такође могао да учествује у борби за злато, Савић одговара:

„Пре свега, то је домаћин Мађарска, затим Хрватска, па је ту наравно и Италија, која је у припремама показала да је изузетна репрезентација, Грчка... Америка такође може да направи доста проблема, ако не и изненађење, питање је и других репрезентација, с тим да не бисмо смели да заборавимо Црну Гору. Излизана је фраза, има традиције, има свега, актуелни смо светски, европски и олимпијски прваци и репрезентација Србије увек тежи врху и освајању медаље“, јасан је Савић.

Ватерполо репрезентација Србије почеће учешће на Светском првенству у понедељак, утакмицом против Јужне Африке (17.30). Два дана касније, такође на стадиону Алфред Хајош, од 12.10 играће против Шпаније, а у петак од 10.50 заиграће против Грчке, на истом месту.

Утакмице нокаут фазе почеће у недељу 23. јула, мечевима осмине финала. Под условом да “делфини” освоје прво место у групи, имаће слободан викенд и чак три цела дана одмора до четвртфинала, заказаног за уторак 25. јул. Последњи меч турнира, велико финале, заказано је за суботу 29. јул у 20.30 часова.

С. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести