Ватерполо репрезентативци обрадовали децу из Свратишта

Ватерполисти Србије и промотери УНИКА осигурања Андрија Прлаиновић, Милан Алексић и Душан Мандић су испред ове компаније уручили чек у износу од 250.000 динара Свратишту за децу у Београду.
vaterpolisti-uniqa-svratiste
Фото: Aleksić, Prlainović i Mandić, foto: UNIQA

Донација ће бити усмерена за развој програма образовања, којим ова институција настоји да унапреди квалитет живота деце која живе на улици.

Поред новчане донације, ватерполисти су обрадовали децу узраста од пет до 15 година пакетићима које су прикупили запослени у УНИКА осигурању.

„Празници су време емпатије, хуманости и даривања. Тада сви ми, а посебно они најмлађи и најрањивији, прижељкујемо радост, љубав и мир. Не смемо да заборавимо да је и у овом периоду Свратиште за децу једино сигурно уточиште за стотине малишана који раде и живе на улици. Ово је место на којем можемо да спречимо и смањимо негативне последице начина живота на који су ова деца принуђена, да их укључимо у образовни и здравствени систем и створимо услове за њихово срећније одрастање“, рекао је прослављени ватерполиста Андрија Прлаиновић.

Фото: Milan Aleksić uručuje paketiće, foto: UNIQA

Један од најбољих ватерполиста света додао је да су он и његови саиграчи веома захвални УНИКА осигурању на прилици да учествују и подрже рад Свратишта за децу, као и запосленима који су успели да прикупе слаткише, књиге, одећу и играчаке за најмлађе.

Мина Лукић, координаторка Свратишта за децу истакла је да се Свратишта налазе на две локације у Београду, и их током зиме да дневном нивоу посети око 80 дечака и девојчица. Овај број варира од дана до дана и зависи од временски услова и доба године.

„Подршка УНИКА осигурања нам веома значи и срећни смо што наши партнери препознају важност услуге Свратишта и њеног значаја за децу. Посебно бих волела да истакнем захвалност према промотерима ове компаније Андрији Прлаиновићу, Милану Алексићу и Душану Мандићу, као и запосленима који су учествовали у акцији“, рекла је Мина Лукић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести