Велика победа ватерполиста Војводине против кандидата за титулу

Војводина – Нови Београд 10:8 (3:2, 3:3, 2:2, 2:1)
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Велико изненађење приредили су ватерполисти Војводине који су у 13. колу Суперлиге савладали Нови Београд, једног од кандидата за титулу и далеко јачег противника.

Гости су били фаворити на Сланој бари, узимајући у обзир њихов састав са репрезентативним именима, као и финансијску надмоћ, али то у овом случају није донело превагу. Екипа тренера Дарка Билића имала је задатак да одигра боље него у прошлој утакмици са Радничким, лидером првенства и то је у дуелу против другопласираног Новог Београда и урадила. Могуће је да су гости и потценили ривала и опуштеније приступили утакмици, али Новосађани на свом базену никада не допуштају гостима да се лако домогну бодова.

Док се тим Владе Вујасиновића испромашивао, домаћин, који није баш лако могао да се приближи голу, прибегао је другом решењу и постигао је неколико погодака са десетак метара. На тај начин је дошао у позицију да парира фавориту, па и да одржава предност до коначног тријумфа. Војводини следе две важне утакмице, следећег викенда у гостима Старом граду, а потом и дуел с Партизаном.

К.Б.

 

 

НОВИ САД: Базен Слана бара, без присуства публике, судије: Нишавић, Стефановић. Искључења: Војводина 11, Нови Београд 2. Петерци: Војводина 1 (1), Нови Београд 2 (1).

ВОЈВОДИНА: Гавриловић, Марић, Максимовић 2, Митровић, Тинтор, Васин 2, Прекогачић 1, Трапара, Тркуља 1, Брешћански, Гусаров 4, Попадић, Биочанин.

НОВИ БЕОГРАД: Ристичевић, Филиповић 2, Томић, Петровски, ]ук, Радуловић 1, Гогов 4, Гардашевић, Аврамовић, Радановић, Николов, Асановић, Влаховић, Шушиашвили 1.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести