Више хиљада навијача на дочеку ватерполиста у Београду

БЕОГРАД: Више хиљада навијача поздравило је вечерас ватерполисте Србије на традиционалном шампионском дочеку на балкону Скупштине Београда.
s
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Селектор Дејан Савић је изашао пред одушевљене навијаче, у свом стилу се поклонио и рекао: "Хвала вам свима, дивни сте".
Овације су доживели и сви други играчи, а у име екипе захвалио се капитен Филип Филиповић.

"Пре свега желим да се захвалим свим момцима и стручном штабу који су заслужни за овај тријумф. Хвала вам свима што сте дошли  и обећавам да ћемо дати све од себе да се видимо још који пут", поручио је најбољи играч турнира у Барселони.

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

"Мислим да су се створили услови да ово буде реално, да свака граница буде померена унапред. Хвала држави и људима који нас прате и верују у нас. Успели смо да покажемо да можемо да остваримо успехе. Хвала људима који су дошли, њима највећа захвалност, али и целој Срби. Мислим да смо се на најбољи начин одужили. Ми углавном причамо кроз воду", истакао је Филиповић и нешто касније додао:

"Показали смо колико вредимо. Људи, морамо да стиснемо, да од првог момента докажемо да знају на шта су ударили. Живела Србија!“

"Верујем да је пораз од Хрватске и Италије на финалном турниру ЕЛ у Сплиту био преломни тренутак. Тада смо схватили да морамо нешто да променимо, ако желимо да победимо. Тај моменат је јако битан за нас и нашу будућност. Опет смо почели да играмо један за другог и то су неке ствари које овој екипи доноси успех. Овај успех је показао да имамо квалитет и када смо довољно мотивисани, стварно смо најбољи", рекао је Митровић за РТС. 
"Јако смо лепо славили, поготово са овим момцима. Ми смо браћа. Ово је невероватан осећај. Лепо је бити овде, као дрога, навикли смо да будемо овде, наравно шалим се. Хвала свим људим који су дошли, а и онима који су нам подржавали широм света...", казао је Пјетловић. 

"Добро је што смо освојили четврто злато како би Ђурђа (ћерка) могла да буде овде. Када видимо колико смо усрећили народ, онда то нема цену. Осећај који се не може описати. Надам се да ће бити још повода за оваква славља", речи су Андрије Прлаиновића.

Ватерполисти Србије су у финалу после петераца савладали Шпанију 12:10 и освојили четврту узастопну титулу.

Без Олге Даниловић на балкону

Млада српска тенисеррка Олга Даниловић, упркос позиву, није дошла на дочек испред Скупштине Београда, уз објашњење да за њу има времена и да је успех ватерполиста далеко значајнији.

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Даниловићева је у Москви постала прва тенисерка рођена у 21. веку која је освојила ВТА титулу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести