ВК Војводина у елитном рангу

Ватерполо савез Србије одредио је како ће изгледати нова сезона коју ће наши клубови играти у домаћим базенима.
Nikola Maric, VK Vojvodina/R. Hadzic
Фото: Р. Хаџић/Новосађани ће се надметати у Суперлиги: Никола Марић

Због коронавируса неће почети Регионална лига, док ће се у Србији екипе надметати у Суперлиги и Првој А и Б лиги. У највишем рангу такмичења су ове екипе:Црвена звезда, Партизан, Шабац, Раднички из Крагујевца, Нови Београд 11. април, Наис из Ниша, Земун, Стари Град, Бањица и Војводина. Такмичење се састоји из лигашког дела, плеј–офа и плеј–аута, а прво коло заказано је за 26. септембар. Систем у лигашком делу је по двоструком бод систему (18 кола).

- Раднички, Нови Београд, Шабац и Црвена звезда имају четири, пет или још више пута већи буџет од нас и биће тешко играти са њима. Спортски ћемо се борити, са младим играчима уз ове искусније. Пробаћемо да из утакмице у утакмицу будемо бољи и да током сезоне видимо где смо у односу на ова четири најбоља тима - прокоментарисао је шеф стручног штаба Војводине Дарко Билић.

Сигурне бодове Новосађани ће тражити у дуелима са преосталих шест екипа.

- Још увек нису комплетирани састави, али мислим да су ти клубови сличног ранга и подједнаког квалитета. Ми у понедељак крећемо са припремама за предстојећу сезону. Радићемо на томе да се кроз тренинге приближимо овим четири најбољим екипама, па ако се укаже шанса, што да им и не откинемо неки бод, бар код куће - поручио је Билић.

Новосађани су у своје редове довели за сада двојицу нових играча, рођених 2000. године. У питању су голман Павле Гавриловић и леворуки Немања Радованлија, који су потписали уговоре на четири године. Продужена је сарадња са искуснијима, Милошем Максимовићем, Илијом Прекогачићем, Марком Тубићем и Николом Марићем. Из клуба су отишли Немања Маринковић ( Ваљево), Милан Виторовић (Француска), Лука Муришић (Јадран), Душан Тртовић (Црвена звезда) и Марко Боловић (Ниш), док је Мирел Ћатовић одлучио да заврши каријеру.

К. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести