Владимир Цукић није више тренер првог тима ВК Војводина

Владимир Цукић више није први тренер Ватерпло клуба Војводина. Он је због неуспеха у четвртфиналу Купа Србије против Наиса у четвртак увече понудио оставку, што је Управни одбор клуба  на седници и прихватио.
Vladimir Cukic/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/ Владимир Цукић

Председник УО ВК Војводина Мита Катић је рекао да изузетно цени високо морални чин досадашњег тренера и да му се захваљује на досадашњем раду. Истакао је и да ће управа Војводине у наредном периоду посебно да обрати пажњу на све структуре клуба, на извршавање обавеза у оквиру њихових делокруга активности и да ће тражити пуно одговорност за постигнуте резултате. Како је директор клуба Коља Лазор рекао у наредних неколико дана биће познат наследник Владимира Цукића на клупи ВК Војводине.

Наиме, Новосађани су се пред почетак сезоне појачали, када су се у клуб вратили искусни Марко Ћук и Марко Црвенко и са великим амбицијама су ушли у нову сезону. Најваљивано је нападање на домаће трофеје, као и повратак у Регионалну А1 лигу. И док је Војводина солидно напредовала у надемтању у Регионалној А2 лиги, где на крају првог дела сезоне заузима друго место иза Црвене звезде, од које је једино и изгубила мининалним резултатом, у Купу је подбацила. Као фаворити ушли су Новосађани у четвртфинални дуел против Наиса у Нишу, водили читаву утакмицу и имали два гола предности у последњој деоници (6:4), али су онда дозволили Нишлијама, које су потопили у надметању у Регионалној лиги у свом базену, да се врате у меч, изједначе и уведу дуел у петерце. А у тој спортској лутрији су имали више среће.

„Најављивали смо борбу за трофеј, припремали смо се за то и желели смо победу. Не знам, једноставно смо имали лош дан, заказао нам је напад и играч више. Тај неуспех нас је пореметио и ако је неко крив за то онда сам то ја. Ја сам их водио и зато на себе преузимам сву кривицу“, рекао је недавно Владимир Цукић.

Ватерполисти Војводине сезону настављају 10. јануара кда у оквиру Регионалне А2 лиге у Загребу играју против Медвешчака.

Г. Маленовић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести