Савић: Можда смо препотентни, али ово није случајно

БЕОГРАД:  Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић изјавио је да је освајање четврте титуле првака Европе у низу, односно ново злато, није случајно, већ плод рада више од деценије.
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić Foto: Tanjug
Фото: Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић Фото: Танјуг

"Турнир се завршио онако како смо замишљали. Имали смо много проблема са умором, али су играчи изашли изнад себе, показали карактер, мотив и јединство у најтежим моментима. Све оно што су показују више од деценије. Ово није случајно, иако некима изгледа препотентно", рекао је Савић на конференцији за медије на аеродрому Никола Тесла по доласку из Барселоне.

Он додаје да српски ватерполисти заслужују сваку златну медаљу за посвећеност и однос према државном грбу."Као селектор се поносим се њима, ови момци се боре против сваке логике. Постоји теорија да се шампион рађа, а кроз тренинг схвата мане и врлине. Он је у стању стреса и кад је тешко он показује какав је и како под притиском делује", каже он.

Капитен и МВП првенства у Шпанији Филип Филиповић истиче да је циљ испуњен."Остварили смо циљ ове године, а имамо још простора за напредак. Ова екипа може да испише нове странице ватерпола и спорта", рекао је Филиповић који се захвалио свима који су веровали у њих, а и они који нису.

Његов саиграч Андрија Прлаиновић наглашава да и даље постоји велика глад за успесима."Увек је велико задовољство вратити се у своју земљу са златом. Неко се запита да ли постоји мотив за даље, али то је увек занимљивост. Када се игра за Србију увек идемо до краја", додао је он.

Милан Алексић истакао је да је првилилегија играти у овој екипи."Хвала навијачима који су били уз нас, идемо даље... Надам се да ће бити још овако лепих повода"

Председник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић захвалио се стручном штабу и играча на великом успеху, а онда добио аплауз од њих, "Велика ствар је остварена за српски ватерполо, хвала свима на дочеку", закључио је Јеленић.

Репрезентација Србије јуче је у финалу Европског првенства победила Шпанију после петераца 12:10 и четвртим континенталним златом у низу поновила успех Мађарске стар 80 година.

Фото: Дочек ватерполистта на аеродрому Никола Тесла Фото: Танјуг

Водени лук и овације за ватерполисте на аеродрому

Ватерполо репрезентација Србију допутовала је данас у Београд из Барселоне, где је освојила четврту узастопну титулу првака Европе.Олимпијским и европским шампионима на писти аеродрома Никола Тесла уприличен је водени лук, који се користи само у специјалним приликама за велики допринос држави.

Селектора Дејана Савића и ватерполисте сачекао је и велики број представника медија, пријатеља, чланова породице и навијача који су из поздравили скандирањем "Србија, Србија".

Репрезентација Србије јуче је у финалу Европског првенства победила Шпанију после петераца 12:10 и четвртим континенталним златом у низу поновила успех Мађарске стар 80 година.

Фото: Ватерполисти Србије на аеродрому по доласку из Барселоне Фото: Танјуг
EUR/RSD 117.1420
Најновије вести