Војводина подмлађена у новој сезони

Сценарио какав су на крају прошле сезоне најавили остварио се у Ватерполо клубу Војводина. Већина играча напустила је тим и у новој сезони у базену ће бити знатно измењен и подмлађен састав.
Darko Bilic VK Vojvodina/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Дарко Билић је прошлог децембра на полусезони преузео клупу Новосађана, а његов колектив није успео да избори пласман у Регионалну А1 лигу. Поред домаћег првенства, Војводина ће  се такмичити у А2 лиги, поред још три српска клуба, Радничког из Крагујевца, Ваљева и нишког Наиса.

– Почели смо са тренинзима средином августа, али нисмо били комплетни. Може се рећи да три седмице радимо сви на окупу. Већина играча из прошле сезоне је напустила тим, тако да ћемо се у новој ослањати на млађе снаге. Довели смо играче из Дунава и ко буде могао да испрати ритам рада добиће прилику да остане – истакао је тренер Билић.


За викенд у Сарајеву

Ватерполисти Војводине прву проверу у новом саставу имаће за викенд.

– Играмо турнир у Сарајеву, а ривали ће нам бити репрезентација Босне и Херцеговине, ПОШК и Приморац. Биће то прилика да видимо где смо у односу на ове квалитетне екипе – напоменуо је Билић.


За позицију голмана не мора да се брине, Радослав Филиповић је задржао Вошину капицу.

– Остао је и други чувар мреже Стефан Душан Ристић. Екипу ће предводити најискуснији Мирослав Ранђић, а наше редове нису напустили Илија Прекогачић, Марко Тубић, Урош Марић и Алекса Тинтор. Мирел Ћатовић се вратио раду после повреде, а паузу од две године прекинуо је Борис Шиман. Он је прво имао проблема са повредом, прошле године је због неспоразума напустио клуб, али сада нам је на располагању – рекао је Билић.

У оваквој ситуацији, према речима шефа стручног штаба, Војводина неће бити фаворит у већини дуела.

– Биће ова сезона напорна свима. Видећемо како ће се млади играчи снаћи у регионалној лиги. Нама ће свака утакмица бити нешто ново из чега ћемо покушати да извучемо поуке. Нећемо се унапред предавати, ако нам се укаже шанса за победу, искористићемо је. Треба бити стрпљив, време је наш савезник – поручио је Дарко Билић.     

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести