Воша стартовала победом

Ватерполисти Војводине успешно су отворили нову сезону пошто су на гостовању у првом колу Суперлиге савладали Земун (13:8).
marko trkulja, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Марко Тркуља, фото: Дневник/Филип Бакић

Екипа тренера Дарка Билића одрадила је како је планирала први задатак и узела је три бода. Новосађани су важили за фаворита у овом дуелу, што су на крају и доказали. Домаћин је повео на почетку (1:0) да би потом екипа са Слане баре нанизала четири гола за 4:1 на крају прве четвртине. Нажалост, није могла Војводина без осцилација, па тако у другој деоници није ниједном затресла мрежу ривала, док је он четири пута био прецизан. Преокренуо је Земун серијом 5:0 и имао је два гола предности (6:4) на почетку треће четвртине. Срећом, разбудили су се Новосађани и узвратили су истом мером. Пет пута, уз три гола Гусарова, сместили су лопту иза леђа противничког голмана и од резултата 9:6 контролисали су утакмицу до краја.

К. Б.

ЗемунВојводина 8:13 (1:4, 4:0, 2:5, 1:4)

НОВИ БЕОГРАД: Базен 11. април, без присуства публике, судије: Голијанин, Стефановић (Београд).

ЗЕМУН: Тановић, Релић, Јовић, Васиљевић 2, Перковић, Љубеновић 3, Митровић, Михаиловић, Јовановић, Поповић, Мишковић, Вуказић 1, Сретковић, Јапунџић 2.

ВОЈВОДИНА: Попадић, Марић, Максимовић 1, Тинтор 3, Васин 1, Прекогачић, Радованлија 1, Тубић 1, Тркуља 1, Петровски 1, Гусаров 4, Средојевић, Биочанин.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести