Завршни турнир Б прволигаша: Бечеј најбољи

Првог дана завршног турнира прволигашког Б каравана у Бечеју потврђено је да се у северној групи игра бољи ватерполо него у јужној, а онда је домаћин у финалу победио новосадски Дунав са 12:7 (3:3, 3:0, 3:1, 3:3).
becej finale
Фото: Детаљ са финалне утакмице Бечеј – Дунав, фото: Дневник

У утакмици за треће место пресудили су петерци, обреновачки ТЕНТ био је успешнији од Сингидунума (12:12 у регуларном делу утакмице,  18:17 после извођења пенала.

Бечејцима и Новосађанима преостаје играње плеј - аута за попуну Прве А лиге. Бечеј ће одмерити снагу са Београдом, а ривал Дунава биће Таш (31. марта). Прве утакмице играће се у Београду, а реванши, 4. априла, у Бечеју и Новом Саду. Евентуалне треће утакмице играће се 11. априла у води А прволигаша.

 Дводневни турнир у базену крај Тисе вратио је веру у бечејски ватерполо. У води и на сувом. Трибине су, поготово у финалу, биле испуњене до последњег места, а момци, предвођени ветераном и председником клуба Гораном Крстоношићем, лако су изашли на крај с ривалима.

„Освајањем првог места испунили смо првенствени циљ, а сада нам предстоји нови изазов у плеј - ауту. Вредно ћемо радити наредне две недеље и очекујем да се вратимо у Прву А лигу“, рекао нам је по завршетку турнира Крстоношић.

Новосађани морају бити задовољни пласманом на бечејском турниру, а од њих самих зависи да ли ће се вратити међу А прволигаше. Млада су екипа, технички добро поткована и пливачки моћна, што су адути на којима могу да граде оптимизам за пласман у елитни ранг.

Текст и фото: В. Јанков

Финална утакмица

БечејДунав     12:7  (3:3, 3:0, 3:1, 3:3) 

БЕЧЕЈ: ОСЦ „Ђорђе Предин Баџа“, гледалаца: 500, судије: Виријевић (Зрењанин) и В Нишавић (Нови Сад). Играч више: Бечеј 12(3), Дунав 5(2). Петерци: Бечеј -, Дунав 1(1).

БЕЧЕЈ: Бушић (12 одбрана), Н. Крстоношић 1, Дробина, Наћук 3, Добожанов, Месарош 2, Купрешак 1, Велимиров, Кастјученко, Јовић 3, Давидов, Г. Крстоношић 2, Милиновић, Дајевић.

ДУНАВ: Шанталаб (7 одбрана), Кнежевић, Матковић, Н. Мариновић, Вујковић, Атанасијевић, Рађеновић, Вулић 3(1), М. Мариновић 2, Марковић 2, Рончевић, Мариманов, Попадић, Париводић. 

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести