Здравље спортиста да буде примарно, а после тога резултат

БЕОГРАД: За читав спортски амбијент корона је донела нешто ново и мислим да би требало да будемо доста стрпљивији, посебно са играчима који су прележали вирус, изјавио је тренер ватерполиста Новог Београда Владимир Вујасиновић.
vujasinovic
Фото: Youtube Printscreen

Да свака криза доноси прилику, показало се ове сезоне у српској ватерполо лиги, јер се због пандемије корона вируса велики број домаћих играча вратио у Србију.

Поред Новог Београда, репрезентативцима су се појачали Шабац, Црвене звезда, Раднички, што је донело интересантне утакмице и занимљиво и јако првенство.

Екипа Владимира Вујасиновића је водећа у Суперлиги без пораза са 25 бодова, следи Раднички из Крагујевца са бодом мање, Црвена звезда (22), Шабац (18)...

"Ово би требало да буде један корак ка побољшању ситуације у нашим клубовима. Још то није онај прави ниво који би требало да достигнемо и оно чему треба да тежимо. Треба да будемо задовољни, пошто је боље него што је било прошле године, али не треба да се задовољимо овим стањем", рекао је Вујасиновић за Танјуг.

Један о најбољи ватерполиста света у историји каже да за даљи бољитак домаће лиге сви клубови треба да буду стрпљиви.

"Треба нам врло мало средстава и стрпљења за неке клинце који треба да израсту, а још мало нам треба да вратимо неке који су прерано отишли у иностранство да би првенство било што јаче. Ове године имао три представника у осмини финала ЛЕН купа, што следеће не бисмо имали три у Лиги шампиона", наводи Вујасиновић.

Како каже, лакше би било када би се системски средиле неке ствари, јер сада све функционише на нивоу клубова и ко колико својим радом нешто може да обезбеди.

"Наш тим је у принципу састављен ове године и то је најбоље што смо могли. За следећу сезону желимо да доведемо неког играча из иностранства и да тим буде још јачи", најављује тренер Новог Београда.

У тешкој и чудној 2020. години, каже да је научио да је живот непредвидљив, али и да је стрпљење кључно.

"Научила ме доста ставри, прво да све оно што предвидиш, нема везе са животом. Има једна пословица каже да је живот оно што ти се дешава, поред оног што си планирао. То је 2020. показала. Научила је да сви морамо да будемо мало стрпљивији", рекао је Вујасиновић и додао:

"За читав спортски амбијент корона је донела нешто ново и мислим да би требало да буде доста стрпљији са играчима, посебно са онима који су прележали корону. Свако тај вирус преживи на свој начин и на сваког остави другачије последице. Треба да их избацимо из неких ствари које су до пре годину дана биле нормалне, пре свега у фази опоравка. Да оставимо да по свом субјективном осећају процене када су спремни да се врате у такмичарски погон. Свим клубовима требало би да буде примарно здравље спортиста, а после тога да се гледа резултат".

За 2021. годину бивши тренер Партизана и Про Река, а сада помоћник Дејана Савића у репрезентацији Србије, има неколико жеља.

"У наредној сезони, без обзира на резултате, желим да вратимо неке играче у Србију, да оснажимо тим. Да изгурамо што даље у ЛЕН Купу, а следеће да играмо Лигу шампиона. Што се тиче репрезентације, жеља ми је да се одрже ОИ и да још једном покушамо да се попнемо на највиши степеник победничког постоља. Пре свега тога, желим да ова грозота која нас је задесила у 2020. години прође током 2021. и да бар на јесен почнемо да живимо нормално и да се такмичимо нормално", закључио је Вујасиновић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести