Звезда против Чукаричког у полуфиналу Купа Србије

НОВИ САД: Фудбалери Црвене звезде су победом у Крушевцу ставила мелем на ране из вечитог дербија и сачувала лидерску позицију у првенству. Следи им ново искушење у оквиру националног Купа, први мегдан полуфинала против Чукаричког.
Miodrag Bozovic, foto: Fonet
Фото: FoNet

„Чекају нас две тешке утакмице против екипе која има квалитет, а види шансу да кроз ово такмичење избори излазак на европску сцену. Наша жеља је освајање дупле круне, зато нем треба добар резултат у првој утакмици“, рекао је тренер Миодраг Божовић.

Уследило је допунско објашњење.

„Битно је да не изгубимо, наравно да хоћемо до победе што није лак задатак. Важни су и голови у гостима. Реално, могуће је да сусрет на Бановом брду ништа не одлучује, без обзира и на остварену предност, јер следи реванш на Маракани“.

Кадровских проблема има, али нису превелики.

„Ристић је ван строја због ударца који је зарадио, враћа се у конкуренцију опорављени Анђелковић, али још увек не могу да рачунам на Милића“.

А, онда неизбежне теме, оптужбе из табора Партизана пред сусрет са Војводином и најава некаквог договора ова два клуба.

„Ја сам већ раније имао на ту тему нека запажања. Не желим да доливам уље на ватру, немам коментар, јер би уследила опет нека саопштења. Боље да ћутим, у великом смо блату са овако ружном атмосфером која се ствара у српском фудбалу, па није ни чудо да нема публике на стадионима“.

Ипак, није дуго издржао.

„Звезда је највећи клуб, има обавезу и мора да побеђује. Треба нам подршка навијача више него икада услед пропаганде око нашег клуба на којој би и Гебелс позавидео. Праве је много људи, неки и унутра нашег клуба. Хајка против мене и странаца је дело ботова и исценираних сторија. Клуб је изнад свих нас, да освојимо дуплу круну па да подвучемо црту и видимо шта је ко урадио“.

Уследио је наставак жучног монолога:

„Сада нам треба јединиство, јер имамо много озбиљне противнике. Две године смо први и иде приче о намештању мечева и Звезди као државном пројекту. Претерано је то, као да неко жели повратак Радничког из Крагујевца да им позајмимо наше дресове и да нас победе у Београду. Као да то неко воли и очекује. Али, неће се десити тако нешто, има Звезда моћ, има преко пет милиона навијача у земљи, плус у дијаспори. Што више сплетки, више нас и срећа служи", био је на крају помало загонетан Миодраг Божовић.

З. Рангелов

 

 

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести