Више од две трећине Јапанаца против Олимпијаде следећег лета

ТОКИО: Више од 70 одсто Јапанаца изјаснило се против одржавања Олимпијских игара у Токију на лето следеће године, при чему их 36,4 одсто сматра да би оне требало да буду поново отказане, а 33,7 одсто да треба да буду отказане, показују резултати анкете агенције Кјодо њуз.
olimpijada tokio
Фото: Nastasja Pisarev

Само 23,9 одсто људи у Јапану навело је да Олимпијада, која је требало да буде одржана овог лета, треба да буде одржана по плану 2021. године.

Главни разлог због којег 75,3 одсто Јапанаца сматра да Олимпијске игре треба или поново одложити или отказати јер је став да приоритет владе треба да буде борба против корона вируса, што је истакло 12,7 анкетираних.

Додатне трошкове за "спротску екставаганцију" као разлог неодржавања игара наредне године навело је 5,9 одсто испитаника.

Више од половине учесника анкете изразило је незадовољство одговором владе ремијера Шинзо Абеа на пандемију корона вируса.

Резултати анкете су показали да 66,4 одсто Јапанаца сматра да би влада требало да прогласи ванредно стање због пораста броја новозаражених у Токију последњих дана

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести