Блумберг улаже 100 милиона долара за помоћ Бајдену у Флориди

ВАШИНГТОН: Милијардер и бивши градоначелник Њујорка Мајкл Блумберг планира да уложи најмање 100 милиона долара у Флориди како би помогао демократском председничком кандидату Џоу Бајдену у трци против републиканског кандидата Доналда Трампа у тој "свинг држави", преноси Вашингтон пост.
blumberg, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/John Loćer, File)

Саветници Блумберга, који је потрошио стотине милиона долара у покушају да добије демократску председничку кандидатуру пре него што је одустао од трке, кажу да је ту одлуку донео прошле недеље након што су медији пренели да Трамп разматра да потроши до 100 милиона долара сопственог новца, наводи лист.

Како су навели његови саветници, анкете у Флориди, "свинг држави", што значи да је неизвесно до краја коме ће отићи гласови бирача, односно електора, демократском или републиканском кандидату, показују да се протеклих недеља смањила разлика између Трампа и Бајдена и да Блумберг сматра да је зато добро да се усредсреди на ту савезну државу.

Гласање почиње 24. септембра у Флориди, тако да је хитно потребно брзо убризгати стварни капитал у тој држави, рекао је саветник Блумберга Кевин Шикеј за Пост.

Он је додао да Блумберг верује да ће ово инвестирање у Флориду омогућити да се у другим државама, нарочито у Пенсилванији, користе ресурси кампање и други демократски ресурси, преноси Ројтерс.

Трампова преидзборна кампања и Републикански национални комитет у среду су саопштили да су заједно прикупили 210 милиона долара у августу, док је Бајден прикупио 364 милиона долара за тај месец.

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести