Јункер напустио прес конференцију, разлог болест или ципеле?

БРИСЕЛ:  Председник Европске комисије Жан Клод Јункер (63) изненада је у петак напустио конференцију за новинаре у Бриселу, а медији спекулишу да је то можда учинио због ципела различитих боја које је носио.
junker, tanjug ap
Фото: Žan Klod Junker, foto: Tanjug (AP Photo/Olivier Matthys, File)

То се догодило на заједничкој конференцији са јужноафричким председником Сирилом Рамафозом и председником Европског савета Доналдом Туском.

Британски "Сан" пише да се на снимку са конференције види како Јункер има једну црну и једну браон ципелу, али додаје да је то највероватније тако деловало због светлости која је на њих падала, јер када је изашао кроз споредна врата обе ципеле су биле црне.

Како се наводи, Јункер је објаснио да је седницу напустио због кашља, односно зато да не би кашљао у конференцијској сали. 

Недуго затим он се вратио на конференцију, а на фотографијама које су објављене види се Јункереова помоћница која му помаже да сиђе са бине и која изгледа као да загледа његове различите ципеле.

Руски сајт Раша тудеј преноси да је Твитер "експлодирао" након што су објављене фотографије Јункера у различитим ципелама, иако се највероватније радило о "оптичкој варки".

Твитераши, међутим, нису приопустили прилику да нападну Јункера, па су неки коментарисали да је он одраз "страшне државе ЕУ", да се то дешава када "неко пије превише", а појединци су тврдили да различите ципеле носе "политичку поруку".

Јункер је на сличан начин привукао пажњу медија и пре неколико месеци када је уочи гала вечери лидера НАТО изгубио равнотежу неколико пута, несигурно ходао и посртао, а медији су пренели да се у једном тренутку затетурао толико да су председници Финске и Украјине морали да му помогну да остане на ногама.

Након тога се појавила и фотографија Јункера како седи у инвалидским колицима, а портпароли Комисије рекли су да се ради о ишијасу који му често омета нормално кретање и изазива болове у леђима и нози. 

EUR/RSD 117.5574
Најновије вести