Краљица Елизабета: Променимо своју рутину за добро заједнице

ЛОНДОН: Британска краљица Елизабета (93) саопштила је данас да ће краљевска породица дати свој допринос у борби против ширења корона вируса.
Engleska kraljica Elizabeta Druga  Foto: Toby Melville/Pool via AP
Фото: Toby Melville/Pool via AP

"Многи од нас ће морати да пронађу нове начине да остану у контакту једни са другима и осигурају да наши вољени буду безбедни. Сигурна сам да смо дорасли том изазову", рекла је краљица (93) у обраћању нацији.

"Будите сигурни да смо моја породица и ја спремни да одиграмо своју улогу", рекла је она.

Краљица је раније отказала неколико својих раније најављених обавеза и догађаја и данас се из предострожности раније вратила у замак Виндзор са својим супругом принцом Филипом (98).

Како је додала, краљевска породица свесна је да су многи грађани Уједињеног Краљевства изузетно забринути, преноси Ројтерс.

"Свима се саветује да променимо своје нормалне рутине и уобичајен начин живота за веће добро заједница у којима живимо и нарочито да би се заштитили најрањивији међу њима", рекла је она.

Она је позвала да се усредсреде заједнички напори ради заједничког циља.

Захвалила је научницима, медицинским радницима, јавним службана.

"Али сада више него икад у нашој новијој историји, сви имамо важну улогу да одиграмо као појединци - данас и у наредним данима, недељама и месецима", рекла је британска краљица.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести