Кривокапић: Чланице НАТО брже завршавају посао евроинтеграција

БРИСЕЛ: Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић, изјавио је данас у Бриселу да Црна Гора након смене режима неће мењати своиј спољнополитички пут, посебно када је реч о евроатлантским интеграцијама.
krivokapic
Фото: Tanjug/ video arhiva

Кривокапић је, одговарајући на питање Танјуга о повезанти ЕУ пута и НАТО чланства, закључио да је у ”пракси показано” да чланице Алијансе ”брже завршавају посао” евроинтеграција.

”Иако на први поглед изгледа да су ЕУ пут и пут у НАТО два паралелна пута, доказано је у пракси да ћете пре завршити посао европских интеграција ако сте и НАТО чланица”, каже Кривокапић.

Он је, после састанка са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом, оценио да ће пут и НАТО и ЕУ чланства ”за који се Црна Гора определила” бити ”бржи, квалтетнији и потпунији”.

”Зато препоручујем свима да следе такав пут”, закључио је Кривокапић.

Премијер Црне Горе потврдио је након разговора са Столтенбергом да његова влада неће одступати од политике НАТО-а када су у питању односи са Русијом.

Кривокапић је овом приликом изразио и жаљење због паљења заставе НАТО у Црној Гори.

“Жалим ако се било где у Црној Гори десило паљење било које заставе, посебно заставе Алијансе”, изјавио је Кривокапић.

Столтенерг је после сусрета са црногорским премијером поручио да чврсто верује да ће Црна Гора ”и са новом владом остати лојалан и посвећен савезник”.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести