Никофоров: Преговори одложени, на агенди питање мира

КИЈЕВ: Преговори делегација Русије и Украјине, који би требало да се одрже у Белорусији, неће почети још неколико сати, саопштио је данас портпарол украјинског председника Сергеј Никофоров.
d
Фото: Pixabay.com

Никофоров је рекао да су преговори одложени због "веома компликованих логистичких и безбедносних мера" за украјинску делегацију, преноси ТАСС.

Он је у интервјуу за ''''Новоје времја'''' додао да је на агенди "питање мира" и истакао да је циљ разговора да се то постигне.

Помоћник руског председника Владимира Путина, Владимир Медински, који предводи руску делегацију на преговорима, раније је рекао да је постигнут споразум са украјинском страном да се одрже преговори у Гомељској области у Белорусији.

Руска делегација је напустила Минск и упутила се ка месту преговора које, према наводима неименованог извора ТАСС-а, неће бити објављено.

У Москви је раније саопштено да ће преговори бити одржани у Гомељској области у Белорусији, док је Кијев навео да ће преговори бити одржани на граници Украјине и Белорусије, у рејону реке Припјат.

Зеленски: Не верујем у резултат мировних преговора са Русијом

КИЈЕВ: Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је данас да не верује у резултат мировних преговора са Русијом у Белорусији.

"Али пустите их да покушају", поручио је Зеленски, а преноси Ројтерс.

Он је нагласио да је циљ Украјине да се очува територијални интегритет те земље.

Сви морамо да се понашамо прагматично како бисмо остварили наш циљ, навео је Зеленски.

Зеленски је рекао да је имао веома садржајан разговор са белоруским председником Александром Лукашенком.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести