Пентагон потврдио аутентичност снимака НЛО

ВАШИНГТОН: Америчко министарство одбране потврдило је да су снимци и фотографије који су се ових дана појавили у јавности и на сајтовима који прате појаве неидентификованих летећих објеката - НЛО аутентични и да их је забележила посада брода „Расел“ на обали Сан Дијега у јулу 2019. године.
1
Фото: Tanjug
„Могу да потврдим да су наведене фотографије и видео снимци забележили припадници морнарице“, саопштила је портпаролка Пентагона Сју Гаф за „Си-Би-Ес Њуз“.
 
Она је нагласила да у циљу одржавања безбедност и избегавања откривања информација које би могле бити од користи потенцијалним непријатељима, Министарство одбране не расправља јавно о детаљима својих посматрања или испитивања различитих појава забележених у ваздушном простору, укључујући и ове упаде означене као неидентификоване ваздушне појаве.
 
Гаф је рекла и да је Министарство одбране основало Радну групу за НЛО која се бави проучавањем видео снимака попут ових и других необјашњивих појава, и да је то тело укључило и ове инциденте у своја текућа испитивања.
 
У децембру је у Конгресу изгласан закон о финансирању који подразумева и директиву директору Националне обавештајне агенције и Министарству одбране да у наредних шест месеци објави извештај о оваквим појавама.
EUR/RSD 117.3739
Најновије вести