Париз: Ухапшено 165 особа на првомајском протесту

ПАРИЗ: Француска полиција сукобила се са учесницима протеста у паризу који су на њих бацали каменице, палили гуме и разбијали аутомобиле, а том приликом ухапшено је око 165 особа.
1
Фото: Tanjug

На улицама се окупило хиљаде учесника грађана који су тако обележавали дан рада, 1. мај, а полиција је користила сузавац код трамвајске станице на Монпарнасу како би растерала групу људи који су је гађали, преноси АП.

За сада се не зна колико је тачно повређених.

Једна група људи обучена у црно узвикивала је анти полицијске пароле и мешала се са другим демонстрантима који ус носили жуте прслуке и носили заставе синдиката, а неки од њих су бацали камење и друге предмете на полицајце, нападали паркирана кола, шутирали их и разбијали прозоре.

Полиција је саопштила да је ради превентиве претресла више од 9.000 торби учесника скупа.

Француске власти упозориле су да би на протестима могли да се појаве "радикални активисти" и узрокују насиље на улицама.

Како се наводи, у Паризу је распоређенио више од 7.400 полицајаца.

Полиција је наредила и затварање више од 580 продавница, ресторана и кафића који се налазе на траси протестног марша, а затворено је и више станица метроа.

Организација "Жути прслуци" придружила се протестном маршу како би изразили негодовање економском политиком француског председника.

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести