Светско чудо - мост од 55 километара

Највећи део посла на изградњи најдужег моста на свету је завршен по плану, након што је инсталиран и тестиран систем расвете, објавиле су власти.
1
Фото: Youtube Printscreen

Било је потребно шест година припреме и осам година за изградњу 55 километара дугог моста који повезује Хонгконг, Џухај и Макао, објављује Спутњик.

Главни рад на мосту састојао се од главног моста дугог 22,9 километара, тунела дужине 6,7 километара и вештачког острва, који се сматра најзахтевнијим делом целокупне конструкције.

У наредних месец дана, инжењери и конструктори ће проверити координацију различитих система и опреме моста и наставити са инспекцијом моста и чишћењем, рекао је Џанг Ђинвен, директор пројекта.

У протеклих 14 година, регионална привреда и транспортна мрежа доживеле су огромне промене, што је довело до преиспитивања пропусне моћи моста, рекао је Су Ји, помоћник начелника ХЗМБ „Ауторитет“.

Али Су је одбацио бриге да мост неће бити имати довољан интензитет саобраћаја. „Ми имамо много поверење за будућност. Имамо целокупан алат који нам је на располагању“, рекао је Су. „То је као играње карата, можемо да прилагодимо наше потезе у складу с тим“.

Мост ће смањити време путовања између Хонгконга и Џухаја од три сата на само 30 минута, што ће даље повезати градове у делти Бисерне реке.

Domenico
03.01.2018 • 14:09
A ovi naši ne mogu ni 55km puta da poprave!?! :-(
EUR/RSD 118.3363
Најновије вести