У Данској са радом почињу фризери, зубари, салони лепоте

КОПЕНХАГЕН: Ублажавајући рестриктивне мере уведене због корона вируса, данске власти су већ одобриле школску наставу за децу узраста до 11 година, а од понедељка ће, између осталих, поново моћи да раде и салони лепоте, зубари, фризери, тату-мајстори и инструктори вожње.
danska, pixabay
Фото: pixabay.com

За разлику од суседне Шведске, која се уздржала од доношења оштријих мера, Данска је ограничења кретања увела још 12. марта, а даље попуштање рестрикција зависиће од тога колико се тамошње становништво буде придржавало друштвеног дистанцирања, преноси ББЦ.

"Нико не жели да Данска буде затворена и дан дуже него што је то апсолутно неопходно, али не смемо да идемо напред брже него што смо у стању да епидемију држимо под контролом", написао је на "фејсбуку" премијер Мете Фредриксен.

Судови у Данској поново почињу са радом 27. априла, а кафићи и ресторани остају затворени, док наставе за децу узраста 12 година па навише и даље нема.

Такође ће поново моћи да раде физиотерапеути, психолози, оптометричари, педијатри, киропрактичари, студији за пирсинг, салони за масажу и лековите бање.

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести