У поплавама у Немачкој погинулo 11 лица, нестало 70 (видео)

БЕРЛИН: Најмање четири особе су настрадале ноћас у Немачакој, а око 50 особа води се као нестало након што се због обилних киша и поплава срушило шест кућа у региону Ајфел на западу земље.
 Tanjug/Harald Tittel/dpa ia AP
Фото: Tanjug/Harald Tittel/dpa ia AP

Портпарол полиције у Кобленцу потврдио је да су према досадашњим подацима, четири особе изгубиле живот под још неутврђеним околностима. Њихова тела пронађена на различитим местима.

Још 25 кућа је у ризику да се сруши у дистрикту Шулд код Аденауа, објавила је телевизија СВР позивајући се на локалну полицију, преноси Билд.

Нека места су због набујале воде одсечена од светаа. Многи грађани попели су се на кров својих кућа чекајући да спасилачке екипе до њих чамцима.


Расте број настрадалих у поплавама у Немачкој

Број настрадалих у поплавама у Немачкој попео се на 11, а 70 особа воде се као нестале, преносе немачки медији.

Најтеже су погођене покрајине Северна Рајна Вестфалија и Рајна-Палатинат где је током ноћи пало 148 литара кише по квадратном метру. Око 200.000 домаћинстава у том делу земље остало је без струје.

У Ајфелу где је срушено шест кућа, настрадале су четири особе, потврдила је полиција за ФАЗ. Жртава има и у другим местима. У Золингену су погинула два мушкарца у подрумима зграде.

Према подацима полиције, трентуно се 70 људи воде као нестали а страхује се да је број несталих и већи пошто рођаци и пријатељи још увек пријављују њихов нестанак.

"Ватрогасци и спасиоци упућени су на бројна места. Још увек немамо тачну слику ситуације јер су спасилачке акције у току", рекао је портпарол полиције.

Река Ар која се улива у Рајну излила се из корита и потопила више кућа. Бројни житељи попели су се на кров своји кућа бежећи од надошле воде. Ангажовани су и хеликоптери.

Два ватрогасца настрадала су у региону Зауер североисточно од Бона ноћас, преноси Билд.

Премијер Северне Рајне и Вестфалије Армин Лашет посетиће данас Хаген где ће разговарати са кризним штабом и градоначелником.

Огласила се и премијерка Северне Рајне и Фалачке Малу Дрејер која је захвалила свима који су ангажовани на спасавању угрожених.

Железнички, друмски и речни саобраћај је у прекиду.


#BREAKING Flood in Germany#洪水 #flut #Deutschland #Flood #Germany pic.twitter.com/VmaGGhpGGF

Два ватрогасца су настрадала а војска је распоређена како би помогла угроженим становницима, преноси Ројтерс.

Железнички, друмски и речни саобраћај је у прекиду а пловидба је обустављена по реци Рајна.

Обилне падавине очекује се на југозападу Немачке данас, а киша ће падати све до петка увече, упозорила немачка метеоролошка служба јутрос.

 

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести