У свету короном заражено 32.000.000 људи

БЕОГРАД: Према подацима сајта Worldometar, у свету је заражено коронавирусом више од 32 милиона људи.
korona kovid19 pixabay
Фото: pixabay.com

САД су највише погођене пандемијом ковида-19 - заражено је више од седам милиона људи, а преминуло је више од 200.000.На другом месту је Индија са скоро шест милиона оболелих и са више од 91.000 преминулих.

Бразил је на трећем месту по броју заражених - 4,6 милиона људи је инфицирано корона вирусом, а преминуло је више од 138.000.

На четвртом месту у свету и првом у Европи је Русија у којој је оболело 1.1 милион људи, а преминуло скоро 20.000.

СЗО је саопштио да се такозваном КОВАКС-у (глобални план вакцинације), који планира да испоручи око две милијарде доза вакцине глобално до краја следеће године, придружило 156 држава, али да недостају велике земље попут Кине, Русије и САД.

Још један број земаља ће се регистровати за глобални план вакцинације, а нека од кашњења настала су због процедуралних питања, а не због сумњи у шему, изјавила је данас портпаролка Светске здравствене организације (СЗО) Маргарет Херис.

А здравствени стручњаци Јужне Кореје упозорили су данас на потенцијално избијање такозване твиндемије (истовремених епидемија грипа и корона вируса) током зиме.

Корејска агенција за контролу и превенцију болести (КДЦА) раније је, такође, потврдила случај преклапања обе респираторне болести.

EUR/RSD 117.5725
Најновије вести