Слуцки: Преговори Русије и Украјине се ускоро настављају

МИНСК/БРЕСТ/КИЈЕВ: Преговори између Русије и Украјине ће ускоро бити настављени, изјавио је шеф комитета Думе за међународне послове и члан руске делегације Леонид Слуцки после вечерас окончане треће рунде преговора са Украјином у Брестској области у Белорусији.
p
Фото: Tanjug ( Shutterstock.com/Svet foto, ilustracija)

Он је, међутим, додао да "Москва не ласка себи илузијама да ће следећи пут бити резултата", преноси агенција РИА Новости.

Преговори ће се заиста брзо наставити. Немојмо гајити илузије да ће до коначног резултата доћи на следећем кораку. Биће то прилично напоран и доследан рад, поручио је Слуцки.

Напоменуо је да „консултације неће бити лаке".

Не надамо се да ће наше колеге одмах заузети став близак нашем и да ће затим потпуно испунити договор, рекао је Слуцки.

Шеф руске делегације: Преговори нису испунили наша очекивања

Преговори руске и украјинске делегације ће бити настављени, иако руска очекивања нису испуњена, изјавио је вечерас шеф руске делегације на преговорима Владимир Медински.

Украјинска и руска страна одржале су трећу рунду преговора у Белорусији, у Брестској области.

Наша очекивања од разговора нису материјализована, али се надамо да ћемо следећи пут моћи да направимо значајни напредак. Разговори ће бити настављени, рекао је шеф руске делегације, пренео је ТАСС.

Подољак: Побољшања у логистици хуманитарних коридора

Саветник шефа кабинета Владимира Зеленског и члан украјинске делегације Михаил Подољак је после преговора са делегацијом Русије изјавио да постоји мали напредак у побољшању логистике хуманитарних коридора у Украјини.

Трећа рунда разговора је завршена. Постоји одређени позитиван напредак у побољшању логистике хуманитарних коридора, написао је Подољак на Твитеру након преговора, пренео је Спутњик.

Настављене су интензивне консултације о главном политичком блоку решавања питања заједно с прекидом ватре и безбедносним гаранцијама, додао је он.

EUR/RSD 117.3078
Најновије вести